VELIKI POTHVAT

Video | Novim dogovorom grada i Lučke uprave, Pula bi se napokon trebala vratiti moru. ‘Zahtjevna sanacija’

Još uvijek nije poznato koliko će se novca uložiti u obnovu

Ogledalo grada, mjesto okupljanja i stvaranja doživljaja, sve je to gradska riva. Ipak, ona pulska se nema baš čime pohvaliti. Unatoč svim obećanjima dosadašnje vlasti, kroz godine je uglavnom propadala. No, to bi se trebalo promijeniti. Novim dogovorom grada i Lučke uprave Pula bi se napokon trebala vratiti moru.

I stranci i lokalci o trenutnom stanju rive naime, nemaju dobro mišljenje. Slažu se da bi bilo bolje da se ne mimoilaze s vozilima, da staza treba biti ravnija, a mišljenja su i da treba biti atraktivnija.

Sada bi pak nešto od toga moglo biti i ostvareno jer grad planira urediti područje od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata.

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule tvrdi: “Mi taj prostor moramo popločati, moramo ga urediti ostaviti ovu tračnicu koja je ovdje i to nešto pregovaramo s gradom Grazom oko jednog vagona koji je iz tog vremena Austrije da to bude nova turistička ponuda”.

Prvi koraci već su poduzeti. Ravnatelj Lučke uprave Pula, Dalibor Brnos govori: “Napravljen je situacijski i geodetski elaborat cijelog područja i obavljena je snimka oštećenja obalnog područja po zonama. Bit će dosta zahtjevna sanacija i rekonstrukcija”.

Marina tri mjeseca ima novu upravu koja osim iznajmljivanja veza želi stvoriti atraktivne butik hotele i osnivanje vlastite čarter flote.

Ivan Herak, član uprave ACI marine govori: “Ima dosta problema oko parkirališta, koncesijskog područja, ribara, to ćemo rješavati u hodu”.

“Jedna od strateških ulaganja u budućnosti bit će ova marina iza nas ACI marina Pula gdje će se sigurno obnavljati i uređivati i sama tortica”, ističe Josip Ostrogović, član uprave ACI marine.

Još uvijek nije poznato koliko će se novca uložiti u obnovu. Ono bitno je da se stvari pokrenu jer nova riva i ‘vraćanje grada moru’ čekaju se već desetljećima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari