POPUŠTANJE MJERA

Novinari neslužbeno doznaju: Od ponedjeljka kafići spremaju kave za van; Otvaraju se i teretane?!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vlada bi na današnjoj sjednici trebala objaviti koje se mjere popuštaju, a premijer je najavio da se razmatra “nekoliko iskraka”

Vlasnici kafića od 15. veljače moći će prodavati kave za van, baš kao što su to dosad mogli svi ostali, počevši od restorana, pekara, kioska i trgovina, prenose Vijesti.hr

Osim ugostitelja kojima se popuštaju mjere, od 15. veljače moći će raditi i teretane, piše Index pozivajući se na izvor blizak Stožeru. Uz ogradu – ako, naravno, do ponedjeljka brojke novozaraženih dramtično ne počnu rasti.

U Hrvatskoj je, podsjetimo, otkriven mutirani soj koronavirusa, tzv. britanski.

“Danas ćemo imati oko 370 novozaraženih. Što se tiče pojave britanskog soja, to su ljudi koji su se oko 20. siječnja zarazili i prošlo je već oko tri tjedna od toga, a u tom razdoblju nama i dalje padaju brojke, što znači da ne možemo reći da je u dijelu gdje se pojavio taj mutirani soj isti i buknuo. No opet, treba biti na oprezu, ne može se reći i da je tih 300-tinjak novozaraženih ništa. Što se tiče novih sojeva virusa, HZJZ je dao jasnu uputu koji su to i te bismo slučajeve morali pratiti i vidjeti onda što je s tim”, rekao je izvor blizak Stožeru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari