SJEDNICA VLADE

Plenković: Od 15. veljače otvaraju se teretane; Kafići i restorani mogu posluživati kavu za van. No, to nije sve…

Foto: Riportal

Od 15. veljače popuštaju se mjere u četiri segmenta

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade objavio je koje se mjere popuštaju od 15. veljače, no prije toga se osvrnuo na cjepiva, osobito AstraZenece protiv kojeg su se pobunili umirovljenici.

Na početku sjednice Vlade premijer Plenković poručio je građanima starije dobi da su stva tri cjepiva, pa tako i AstraZenecino 100 posto učinkovita protiv smrtnog ishoda i respiratora te težih simptoma, prenose Vijesti.hr.

“U ovim okolnostima što veći broj ljudi koji su krhkoga zdravlja i starije dobi trebaju biti procijepljeni. Nakon svih konzultacija, to će potvrditi i studije, i AstraZenecino cjepivo je učinkovito protiv smrtnosti”, dodao je.

Kad je riječ o mjerama, rekao je da se pratila epidemiološka situacija.

“Nakon analiza, razgovora sa Stožerom, smatramo da možemo donijeti nekoliko odluka koje će biti signal popuštanja, ali uz veliku dozu opreza. Nema prestanka opreza, dakle. Želimo poslati nekoliko poruka, a te mjere se odnose na to da se ugostiteljima koji se bave usluživanjem jela i pića omogući posluživanje kave za van. Drugo je da se omogući otvaranje teretana i finess centara uz omogućavanje epidemioloških mjera. Treće: djeci se omogućuje nastava u školama za strane jezike. Zadnje je da se uz poštivanje epidemiološkog okvira omogući otvaranje kladionica, automat klubova i casina uz ograničenja za konzumaciju pića, ali to će propisati stožer”, objavio je Plenković.

Prvi stanovnici u kontejnerskom naselju za vikend

Ministar Tomo Medved podnio je izvješće o stanju na potresu pogođenom području.

“Osiguravanje smještaja za stanovništvo je i dalje među prioritetima. Samo ovog tjedna postavljena su 204 kontejnera. U najavi je dolazak 391 kontejnera. Pristupili smo sastavljanju mobilnih timova koji će stanovništvu pomagati u pripremanju dokumentacije za obnovu. Pripremamo i mobilni ured”, kazao je Medved.

Predloženo je uklanjanje 39 objekata koji predstavljaju opsanost u Sisku, Petrinji i Glini.

Priprema se i kontejnersko naselje u Petrinji, što ide brže od očekivanog, kazao je Medved dodajući da će do vikenda prvi kontejneri biti spremni za useljenje, prenose Vijesti.hr.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari