POPUŠTANJE MJERA

Novinari neslužbeno doznaju: Za dva tjedna otvaraju se terase i teretane!

Photo: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Ako do 15. veljače epidemija koronavirusa u Hrvatskoj bude i dalje u silaznoj putanji te se ne pojave novi sojevi virusa, mogu se očekivati određena popuštanja, odnosno otvaranje teretana i fitness centara te dozvola ugostiteljima da, uz stroge epidemiološke mjere, rade na terasama i služe kavu za van, doznao je Jutarnji neslužbeno iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U tom smislu, ne otkrivajući na koja popuštanja točno misli, govorio je i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i šef Stožera.

– Nastavljamo i dalje promišljati o situaciji. Vidjet ćemo jesu li korekcije moguće. Svi se tome nadamo. Ne možemo izaći posve iz ove situacije dok epidemija traje i dok postoje primjeri ubrzanog širenja u Europi. Ako pokazatelji budu dobri, ako se brojevi budu spuštali, sigurno nećemo biti neskloni reagiranju jer ta naša sklonost da se postigne balans između svega, s naglaskom na zaštiti zdravlja, dovela nas je na poziciju po kojoj Hrvatska ima najmanje stroge mjere u EU, rekao je Božinović, piše Glas Istre.

Iako su brojni razočarani ugostitelji najavili otvaranje svojih objekata usprkos zabrani, to se ipak nije dogodilo, a kako zasad stvari stoje, ugostitelji će pristojno čekati 15. veljače kad je zakazana nova revizija mjera ograničenja rada. Ne dođe li tog datuma do nekih promjena prema kafićima koji trenutačno ne smiju posluživati čak ni kavu za van, izgledno je da bi dio ugostitelja mogao izaći na ulice.

Kako doznajemo od predsjednice Nacionalne koordinacije ugostitelja Jelene Tabak, udruga se uspjela izboriti da se isprave neke nelogičnosti što se tiče financijskih naknada prema ugostiteljima, primjerice da se novac za fiksne troškove isplaćuje prije, a ne poslije podmirenja računa, i nadaju se da će im Stožer omogućiti barem usluživanje kave za van.

– Velika je nervoza u zraku, iako je naša preporuka da se ljudi pridržavaju mjera i odredbi. Zasad nemamo u planu neke akcije. Ako ne dođe do otvaranja kafića nakon 15. veljače, svakako ćemo tražiti od Stožera da se daljnje zatvaranje adekvatno financijski podrži, najavila je Tabak, piše Jutarnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari