KOLOPER KUPIO I UDICU

Prijatelj četverostrukog ubojice: ‘Nije isplanirao ova ubojstva, dogovarali smo se ovaj tjedan ići na lignje’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Branko Koloper tri dana prije subotnjeg masakra kada je likvidirao četiri osobe u Šibeniku i Vodicama, a onda presudio sebi, družio se svojim prijateljem.

”Došao je tu kod mene u srijedu. Proveli smo cijeli dan zajedno. Šetali, sjedili, pričali, pogledali na TV-u derbi Dinama i Hajduka. Na kraju je nasmijan otišao doma. Da bi nešto tako počinio ničim se nije dalo naslutiti”, ispričao je njegov prijatelj za Slobodnu Dalmaciju.

Kolopera opisuje kao pozitivnu osobu, uvijek spremnog pomoći prijateljima i svima drugima. Iako su se često družili, kaže da mu Branko nije puno govorio o propalom biznisu s “Matkolom”, pišu Vijesti.hr

”Sada vidim da ga svi znaju, novinari o njemu pišu svašta, pun ga je Facebook. Nije situacija za puno govoriti, neka se sve slegne. Četiri obitelji su zavijene u crno, puno je djece ostalo bez jednog ili oba roditelja”, rekao je.

‘Puno ih sada tvrdi da je on imao skovan plan u svojoj glavi za ove likvidacije. Pa da je imao, ne bismo za ovaj tjedan bili čvrsto dogovorili da pođemo na lignje i ribe. Zato je malo prije svega ovoga kupio udicu i blinker. Baš tada kada je bio kod mene, otišli smo i do jedne lijepe uvale i sebi rekli da se tamo moramo vratiti ovog ljeta na kupanje i ribu. Zato vam i kažem da nikakav obračun ni osvetu nije imao prethodno isplaniranu. Ne znam što mu je puklo u glavi?!”, ispričao je potreseni muškarac.

Prema njegovu viđenju, Branka Kolopera propast “Matkola” je načela, ali ga je dotukao novi, izjalovljeni pokušaj s novom tvrtkom i biznisom.

”Osnovao ju je malo prije izbijanja pandemije i nazvao “Vidici”. Trebao je krenuti raditi s brzom hranom, imati dostavu. On je čovjek koji je znao tu struku, imao jednu od najboljih pekara, suvremene strojeve…Onda je došla korona i satrala ga, jer nije mogao pokrenuti posao. A da je uspio, malo-pomalo krenuo bi naprijed, vraćao dugove”, smatra Koloperov bliski prijatelj.

Odvjetnik Ivan Rude prokomentirao je zločin.

”Meni se, gledajući ovako s distance, čini da je ubojica imao fiks ideju da su mu za sve krivi stečajni upravitelj i onaj koji je imovinu kupovao u stečajnom postupku. Pišu se gluposti po medijima i društvenim mrežama, ne znajući o čemu se zapravo radi. Pravosuđe vam s ovim i ima i nema veze, ali puno više ne, jer stečajni mehanizam, pogotovo u novom zakonu, sve radi softverski, ne dopušta da nešto radiš na svoju ruku, nešto mutiš i slično”, smatra Rude.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari