NOVOGODIŠNJA NOĆNA MORA: Peteročlanoj obitelji izgorjela kuća tek što su se uselili u nju

Kažu da će vam cijela godina biti onako kako započne. Za peteročlanu hrvatsku obitelj Mayer Kralj, nije mogla početi gore. U utorak poslijepodne izgorjela im je kuća. Tek su se uselili, kuća još nije ni posve gotova, a već nemaju krov nad glavom

Nesretnoj obitelji Mayer kralj godina nije mogla početi na gori način. Četverogodišnji David i njegova 18 mjeseci stara braća blizanci, Luka i Noa, više nemaju ništa, baš kao ni njihovi roditelji.

“Tek smo se doselili i uredili dječju sobu. Sad je krov otišao. Sve od primanja što smo mogli izdvojiti uložili smo u ovu kuću”, izjavio je očajni Tomislav Mayer Kralj.

Preteško je da bi govorio. U ovu je kuću sve uložio. Ivana, Tomislav, David, Luka i Noa sada su u prizemlju kod Ivaninih roditelja. No, put do njih vodi preko zgarišta.

“Pa ja se nadam pomoći dobrih, dobrotvornih ljudi. I ja sam sam spreman pomoći kome zatreba danas sutra”, prokomentirao je Ivanin Otac Nikola.

Pomoć je lakše dati nego tražiti. Pogotovo kada su ljudi ponosni, vrijedni i pošteni.

“Bitno je da smo svi živi i zdravi. Nažalost, moramo tražiti pomoć, ne možemo sami. Barem da pokrijemo krov da nam ne curi u kuću”, rekla je Ivana Mayer Kralj.

Najvažnije je da nitko nije stradao. Ali bez krova nad glavom, s troje djece. To je preteško.

Tomislav se pokušao boriti s vatrom, koja je u potkrovlju kuće u Sopu izbila u utorak. Od dimnjaka se zapalilo cijelo potkrovlje.

“Nisam uspio, jako je bilo vruće, a gore nam je bila i motorka puna goriva koja se u jednom trenutku zapalila i eksplodirala, morao sam pobjeći gore”, prisjetio se Tomislav.

Četverogodišnji je David bio hrabar za svih. Nakon svega što se desilo on je odlučio da želi biti – vatrogasac.

Kaže da želi pomoći kako se nikada nikome više isto ne bi dogodilo. A ako možete, vi pomognite Davidovoj obitelji da im se kuća obnovi.

Otvorena je na Udrugu Facebook humanitarci, kojoj se, kao i svima vama koji ćete uplatiti koju kunu, obitelj posebno zahvaljuje. Mi se zahvaljujemo njima, što smo ih upoznali. Jer toliko ljubavi i nesebičnosti, unatoč teškoj situaciji, mogu pokazati samo veliki ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari