PLAŽA ŠUNJ

Nudisti na mukama, kupači u badićima im uzurpirali plažu: ‘Što bi bilo da se skinem gol?’

Popularna dubrovačka plaža dupkom je puna pa nije neobično da se traži mjesto više. Ipak, ne znači da nudisti nemaju pravo kada se žale

Diljem cijele hrvatske obale postoje nudističke plaže za sve oni koji se žele kupati bez obaveze nošenja kupaćih kostima, a sve one najčešće su i označene znakovima koji posjetitelje informiraju o kakvoj je plaži riječ.

Na riječkom području nema ‘službene’ nudističke plaže, no tu je par izoliranih punktova, “divljih FKK plaža’ za koje se desetljećima zna da se njima koriste nudisti (Bivio, Preluk). Neformalno, na jednom dijelu obale u Kostreni, prema Urinju, također se mogu okupati oni koji to žele učiniti bez odjeće a da ih nitko ne gleda poprijeko.

Ipak, na dubrovačkoj obali problemi za golaće – jedna takva plaža je “uzurpirana” pa se čitatelj Dubrovačkog dnevnika požalio. Na plaži Šunj, koja je inače velikim dijelom predviđena za kupače koji se žele kupati odjeveni, ali manjim dijelom i za nudiste, došlo je do ‘navale’ odjevenih kupača na nudistički dio plaže – ovih dana nudistički dio vrvi ljudima u kupaćim kostimima.

“Pitam se što bi se dogodilo da ja odem nasred plaže koja nije nudistička i skinem se gol, bi li dobio kaznu, možda i završio na psihijatriji ili čak u zatvoru? A koja je razlika?”, ističe čitatelj.

Dubrovački dnevnik zaključuje kako je ova plaža najpopularnija na dubrovačkom području pa nije nevjerojatno da je tamo uvijek gužva. Zbog potrage za mjestom više, kupači zalutaju i na nudističku plažu. Ipak, to ne znači da nudisti nemaju pravo kada se žale na uzurpaciju, prenose RTL Vijesti.

Dubrovački dnevnik/Riportal/RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari