VELIKA FEŠTA

Video | O medicinskom fenomenu bruji cijela Hrvatska: 29-godišnjakinja rodila četvorke, koja je tajna uspjeha mladih roditelja?

29–godišnja Splićanka rodila je četiri bebe, danas donosimo priču o medicinskom fenomenu iz Splita. Pogledajte videoprilog!

Priča o splitskim četvorkama, više nije samo lokalna vijest. O medicinskom fenomenu bruji cijela Hrvatska, a u Splitu se svi pitaju koja je tajna uspjeha mladih splitskih roditelja, izvještava Rade Županović za RTL.hr.

“Četvorke, je. Bili su tu večer tu kad sam ja doveo svoju suprugu. Čudo jedno. Tribat će zaposlit još dvoje ljudi da čuva to”, kazao je Splićanin Predrag.

“Ne dešava se često, ali Bogu hvala desilo se, zdravi su”, rekao je Ivan iz Splita.

“Čestitamo majci, čestitamo doktoru koji je iznio taj čin i čestitamo svima u splitskom rodilištu”, kazala je Splićanka Ilijana.

Vrlo rijetka situacija

U splitskom rodilištu ovakav slučaj dogodi se jednom u desetak godina. I pravi je medicinski raritet. Svaka beba imala je svoju posteljicu i ovojnicu. Takva trudnoća, kažu ginekolozi, najbolja je i najsigurnija za djecu.

“Mi kao vrsta nismo predviđeni da rađamo četiri djeteta pa su takve trudnoće od starta rizične i moraju se posebno nadgledati u skladu naravno sa svim onim što medicina danas pruža. Inače dok nije bilo razvijene medicine ovakve trudnoće ne bi imale šanse da prežive, da djeca prežive”, rekao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split, Marko Dražen Mimica.

Dvije curice i dva dječaka, teški oko 1500 grama svaki, rođeni su planiranim carskim rezom u 31. tjednu trudnoće. U inkubatoru su, a liječnici su zadovoljni njihovim zdravstvenim stanjem.

“Oni će sigurno još relativno dugo ostat, oni moraju doseći određenu težinu i određenu zrelost. Nije samo bitna apsolutna vrijednost veličine već i zrelost, tako da trajat će to, ali bitno je da su dobro”, kazao je Mimica.

I mlada majka je dobro, trenutno je na intenzivnoj njezi, oporavlja se od poroda. Nitko iz obitelji slavnih splitskih četvorki nije htio pred kamere – a dobro upućeni nam kažu – fešta traje još od jučer, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari