ZAŠTO JE PUTIN PODBUHAO?

Obavještajni izvori tvrde: Putin pati od mentalnog poremećaja izazvanog demencijom ili Parkinsonom

RTL

Sjetite se sulude distance koje je održavao za stolom u susretima s Macronom i Scholzom – to ide u prilog da se boji infekcije, a natečenost da možda prima steroide

Predsjednik Rusije Vladimir Putin (69) pati od mentalnog poremećaja uzrokovanog demencijom, Parkinsonovom bolešću ili napadima bijesa koji su rezultat liječenja raka steroidima, tvrde zapadni obavještajni krugovi, a na koje se pod egidom ‘ekskluzivno’ u nedjelju poziva britanski Daily Mail.

Pozivajući se na izvore bliske Kremlju, viši dužnosnici obavještajne zajednice Five Eyes, koju čine Australija, Kanada, Novi Zeland, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD, uvjereni su da postoji psihološko objašnjenje za Putinovu invaziju Ukrajine što je potez koji je naišao na osudu svjetske javnosti.

Obavještajna zajednica tvrdi da imaju sve više izvještaja koji idu u prilog o Putinovom “sve nestabilnijem ponašanju u kombinaciji s podbuhlim izgledom i apsurdnim distanciranjem” na kojem inzistira prilikom primanja posjetitelja u Kremlju.

“Iz različitih smo izvora dobili podatke koji daju potpuniju sliku o stanju Putinove psihe. U posljednjih pet godina zamjetne su značajne promjene u načinu na koji donosi odluke. Oni oko njega također mogu vidjeti i značajne promjene u uvjerljivosti i jasnoći onoga što govori i u tome kako vidi svijet oko sebe”, navodi izvor.

Dodaje i da njegovu nesposobnost da razmišlja jasno, pojačava nedostatak ‘negativnog feedbacka’, jer ruski vođa jednostavno ‘ne dobiva sve podatke o neuspješnim elementima’ invazije u Ukrajini.

Navodi se i da je Putin stavio u kućni pritvor šefa Odjela za vanjske poslove ruske obavještajne agencije FSB Sergeja Besedu i njegovog zamjenika Anatolija Boljuka te ih krivi za obavještajne propuste i podbačaj ratnih uspjeha u Ukrajini.

Obavještajni podaci koje su prenijeli britanski političari više razine, sugeriraju da je Putin u posljednje vrijeme doživio prilično psihološko propadanje da on pati ili od neke bolesti mozga, kao što su Parkins ili nekog oblika demencije, a možda ima rak te da su tretmani koje prima promijenili ravnotežu njegova uma.

Prema posljednjoj teoriji koju u obzir uzimaju “vjerodostojni izvori” iz britanske obavještajne službe, Putinovo mentalno propadanje je posljedica dugotrajnog uzimanja steroida što je rezultiralo ‘steroidnim ispadima bijesa’.

Već se ranije pisalo o tome da Putinovo distanciranje od sugovornika ide u prilog tome da se boji dobiti druge bolesti. Sjetimo se samo fotografija gdje s distance prima goste ili svoje suradnike, pa tako i francuskog kolegu Emmanuela Macrona te njemačkog kancelara Olafa Scholza primio je za višemetarskim stolom.

Moguće je da uzima lijekove koji “utišavaju” imunitete pa je skloniji infekcijama.

Ruski je predsjednik vidljivo prilično natečenog lica i vrata, što također može biti nuspojava uzimanja steroida, baš kao što su to i promjene u raspoloženju i ponašanju.

Jedan francuski dužnosnik je nakon Macronovog posjeta kazao kako Putin ‘više nije isti’ u odnosu na vrijeme otprije dvije godine kad se zadnji put sastao s francuskim predsjednikom te da je u međuvremenu – ‘poludio’, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari