OBILJEŽEN DAN GRADA ČABRA Zlatne plakete uručene Nikoli Poljančiću, dr. Krešimiru Sandukiću i Darinki Rački

Svečanom sjednicom čabarskog Gradskog vijeća obilježen je Dan Grada Čabra. Povodom proslave Dana Grada dodijeljena su godišnja priznanja Grada.

 

Zlatne plakete uručene su Nikoli Poljančiću za doprinos glazbenoj kulturi, dr. Krešimiru Sandukiću za doprinos zdravstvu i i Darinki Rački za doprinos školstvu.

Srebrne plakete dodijelene su za doprinos turizmu Katarini i Alenu Leš te Udrugi žena “Goransko srce” za očuvanje tradicije kraja.

Profesor Radoslav Kreč dobitnik je godišnje nagrade za projekt izrade CNC stroja napravljenog u suradnji s učenicima Srednje škole “Vladimir Nazor” Čabar.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je opravdanost donošenja poticajnih mjera za otvaranje radnih mjesta, te je ocijenio da bi napredak bio brži i bolji kada bi resursima upravljali stanovnici regije, navevši tako i primjer prijedloga pilot projekta preuzimanja upravljanja Upravom šuma Delnice na županijskoj razini.

Pozitivne pomake koji se ostvaruju istaknuo je čabarski gradonačelnik Kristijan Rajšel, a koji se unatoč problema depopulacije očituju u laganom rastu poduzetništva, ostvarenim projektima podizanja komunalnog standarda u odvozu i zbrinjavanja otpada, te vodoopskrbi i odvodnji, ali i saniranju šteta od ledoloma iz 2014. godine.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i gosti iz susjednih goranskih jedinica te pobratimljenog Buzeta i Loške Doline. U programu obilježavanja Dana Grada prije svečane sjednice položeni su vijenci na spomenike u Malom Lugu i i Čabru, dok je u glazbenom programu svečane sjednice nastupio mladi Mateo Resman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja