Dječja bolnica Srebrnjak otvara prvu dječju jednodnevnu kirurgiju u Hrvatskoj

Dječja bolnica Srebrnjak od 1. listopada proširuje svoje medicinske usluge na jednodnevnu dječju kirurgiju u novo uređenim prostorima s najsuvremenijom opremom.

Uvjeti pregleda, prijema i operacije bit će maksimalno prilagođeni djeci, koja će se moći brzo naručiti, bez čekanja na pregled i termin operacije. Imat će stalnu pratnju roditelja i boravit će u ugodnom prostoru, a kući će se moći vratiti istoga dana nakon operacije, javlja Hina.

Odjel jednodnevne dječje kirurgije na Srebrnjaku obuhvaća oko 400 četvornih metara novih prostora, a uključuje sobe za prihvat i postoperativni smještaj i operacijske dvorane. Uređenje i opremanje stajalo je 4,5 milijuna kuna, a najvećim dijelom ih je financirao vlasnik bolnice, Grad Zagreb.

Novouređene dvorane potpuno su opremljene i za kompliciranije zahvate, a obavljat će ih stručno i profesionalno osoblje koje se bavi dječjom kirurgijom i otorinolarinogologijom već više od 15 godina.

Tamo će se obavljati zahvati jednodnevne dječje kirurgije kao što su operacije preponske i pupčane kile, nespušteni testisi, fimoze itd., te otorinolaringološki zahvati, poput operacije sinusa, krajnika, adenoidnih vegetacija, korekcije uški itd.

Prihvat i obrada pacijenata provodit će se po svjetskim standardiziranim protokolima, a djecu će operirati voditeljica Odjela za dječju kirurgiju Maša Hrelec Patrlj i voditelj Odjela za otorinolaringologiju Srđan Ante Anzić.

“Jednodnevna kirurgija trend je svuda u svijetu, no u Hrvatskoj još nije na taj način zaživjela. Naša bolnica kreće s projektom kako bi se i hrvatskoj djeci omogućilo što kraće, bezbolnije i jednostavnije kirurško liječenje, uz siguran i opušten boravak u bolnici”, rekao je Hini ravnatelj bolnice Boro Nogalo.

Hrelec Patrlj ističe da će se dječja jednodnevna kirurgija na Srebrnjaku obavljati po internacionalno poznatim standardima, koji se pri uvođenju novih procesa rada često zanemaruju.

Anzić pak ističe da je zadnjih godina kao standard otorinolaringoloških pregleda uvedena enoskopija gornjih dišnih puteva, bez čega se ne može rješavati ni patologija donjeg dišnog sustava. Novim programom nastojat ćemo sve razriješiti u našoj bolnici, u sklopu jednodnevne kirurgije, bez hospitalizacije, dodao je.

Trenutno je na listi čekanja tristotinjak djece, koju će se od 1. listopada početi naručivati na operacije.

Anesteziologinja Tatjana Savić Jovanović naglašava da će roditelji biti prisutni od ulaska u bolnicu i prijema, do ulaska u operacijsku dvoranu, te potom kada se dijete probudi nakon operacije. Mali pacijenti niti jednog trenutka neće imati osjećaj da su napušteni, što im često najteže pada ako borave u bolnici bez roditelja.
Dječja bolnica Srebrnjak prima pacijente iz cijele Hrvatske, a svako dijete bit će profesionalno zbrinuto. Ako ne budu zadovoljeni kriteriji za jednodnevnu kirurgiju, dijete će nakon operacije moći ostati s roditeljem u bolnici, najavljuje Hrelec Patrlj.

Ravnatelj Nogalo poručuje da će male pacijente i njihove roditelje dočekati srdačno osoblje, novi odjel, brojne igračke i na kraju dana – “Diploma za hrabrost”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views