TEŠKI TRENUCI

Obitelji s djecom i dalje spavaju u autima, na hladnoći! Dogradonačelnica Gline: ‘Hitno nam trebaju kamperice’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘Na cijelom ovom području imamo stare i nemoćne koji spavaju pod improviziranim šatorima, zaogrnuti dekama. Hladno je. Hladno!’, kazala je Branka Bakšić Mitić

Dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić je poručila za 24sata da neki ljudi i dalje po zimi spavaju u automobilima te da im hitno trebaju kamperice koje su zasad najpotrebnije sklonište nakon razornog potresa magnitude 6,2 prema Richteru koji je pogodio središnju Hrvatsku.

“Imamo obitelj Arbutina u Drenovcu Banskom, imaju četiri curice, od kojih je jedna s posebnim potrebama. Već četvrtu noć spavaju u autima. Zatim imamo Marijanu Drajić s četvero djece također u Majskom Trtniku, pa Miru Šaponju s troje djece u Donjem Klasniću. Grozno je. Na cijelom ovom području imamo stare i nemoćne koji spavaju pod improviziranim šatorima, zaogrnuti dekama. Hladno je. Hladno!”, upozorila je dogradonačelnica Gline.

Obitelj Arbutina je u međuvremenu dobila kamp-kućicu, no kamperice trebaju u Drenovcu Banskom, Majskim Poljanama, Klasniću, Majskom Trtniku i Ravnom Rašću. “Pregovaram već neko vrijeme s donatorima iz Poreča za kamp kućice i one krenu prema nama, a policija ih zaustavi njih 40 i preusmjeri u Petrnju. Ne znam zašto. Onda opet dođe druga pošiljka kućica i jave mi ih je netko u Marinbrodu preuzeo, ne znam gdje su otišle. Kućice iz Austrije dolaze u Novom Selu Glinskom koje je također strašno nastradalo, kao i svi drugi”, objasnila je Bakšić Mitić.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari