ODLUKA VLADE

Objavljene nove cijene goriva: Jedna vrsta od ponoći poskupljuje

Foto: RTL

Neki će od sutra plaćati skuplje gorivo

Vlada je na telefonskoj sjednici donijela odluku o novim cijenama goriva koje će na snagu stupiti u utorak 23. kolovoza. Tako će cijena litre benzina od ponoći iznositi 11,19 kuna, dok će za litru dizela trebati izdvojiti 12,35 kuna. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri.

U odnosu na sadašnje stanje ne benzinskim crpkama, cijena benzina ostaje ista dok dizel poskupljuje s 12,12 na 12,35 kuna za litru. Cijena plavog dizela također se ne mijenja.

Da nema mjera Vlade, maloprodajne cijene naftnih derivata bi iznosile: 13,07 kn po litri za benzinsko gorivo, 14,82 kn po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kn po litri za plavi dizel, naveli su iz Banskih dvora.

Sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli s 14 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kn po litri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari