OBNOVLJENA AMBULANTA U LOVRANU: U pedijatrijskoj ordinaciji djeca će se osjećati ugodno i sigurno!

Nakon više desetljeća na zgradi ambulante Lovran izvršena je rekonstrukcija

Popravljeno je krovište, postavljena nova fasada, zamijenjena je sva dotrajala stolarija te rekonstruirana i obnovljena pedijatrijska ordinacija sukladno propisanim standardima i minimalnim tehničkim uvjetima.

Danas je preuređenu zgradu ambulante Lovran obišao župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji ravnatelja Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Borisa Ritoše.

lovran ambulanta

Župan Komadina rekao je tom prilikom da je primarna zdravstvena zaštita temeljna djelatnost Doma zdravlja. “U cijelom zdravstvenom sustavu imamo 200 objekata – krovova, ulaza, čekaonica, ordinacija – koji ponekad nisu doživjeli obnovu i do pedeset godina, kao što je bio ovaj slučaj u Lovranu. Lovranci su, pogotovo djeca, zaslužili ovaj prostor jer je ovo pedijatrija. Zahvaljujem Lovranu koji je pripomogao tako da je ovih 800 tisuća kuna pametno uložen novac za kvalitetu zdravstvene zaštite građana Lovrana”, istaknuo je župan.

Ravnatelj doma zdravlja Boris Ritoša pojasnio je opseg obavljenih radova. Popravljeno je krovište, obnovljena je fasada i zamijenjena je sveukupna stolarija u objektu. Okoliš je asfaltiran i pripremljena su mjesta za parkiranje invalida, a u unutrašnjosti objekta potpuno je restrukturirana pedijatrijska ordinacija koja sada u potpunosti ispunjava tehničke uvjete koje propisuje Ministarstvo zdravlja sukladno regulativi EU.

Ambulanta je pored rekonstrukcije i opremljena svom potrebnom opremom koja se koristi prilikom pružanja zdravstvene usluge maloj djeci. “Ono što mislimo učiniti u prvom kvartalu sljedeće godine kako bi objekt bio priveden svrsi je izgradnja rampe za invalide na desnoj strani objekta, kao i ulaz za invalide. Nakon toga objekt će biti na ponos građanima Liburnije, posebno s obzirom da se u njega, nažalost, nije ulagalo više od 40 godina”, rekao je Ritoša.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 725.000 kuna, od kojih je Primorsko goranska županija osigurala 350.000, Općina Lovran 125.000 te Dom zdravlja Primorsko goranske županije 250.000 kuna. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari