TOMISLAV KARAMARKO TVRDI: Da, bit ću mandatar nove vlade!

Karamarko je rekao i da će kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatskoga sabora biti akademik Željko Reiner. Također, opovrgnuo je da je njegova stranka, kako u svom pismu navodi predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, vršila pritisak na Most

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u utorak da će biti mandatar za sastavljanje nove vlade te da će akademik Željko Reiner biti kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatskoga sabora.

Karamarko je nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a, upitan hoće li biti mandatar, kratko odgovorio: “Da, bit ću mandatar”.

Karamarko je rekao i da će kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatskoga sabora biti akademik Željko Reiner.

“Reiner je apsolutno zaslužio da ga kandidiramo i zaslužio je respekt i svih drugih stranaka”, istaknuo je Karamarko. Dodao je i kako ne želi odgovarati na hipotetička pitanja što će biti ako i Most predloži svog kandidata. “To je ono što bi bilo kad bi bilo”, kazao je a prenosi Hina.

Predsjednik HDZ-a opovrgnuo je i da je njegova stranka, kako u svom pismu navodi predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, vršila pritisak na Most.

“HDZ nije vršio nikakav pritisak. To je ono što mi se čini da je Most smetalo kod SDP-a i to su javno i izjavljivali. Čini mi se da je ovo malo političko, taktičko i diplomatsko balansiranje, ali istina je da HDZ nije vršio nikakav pritisak”, naglasio je.
Ponovio je i da je osobno utjecao na svoje ljude da Mostu ne pristupaju parcijalno, već poštuju njihovo jedinstvo, a vrhovi stranaka će se dogovarati. Karamarko je istaknuo i da sada očekuju politički finiš razgovora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari