Obustavljena potraga za nestalim pomorcima potonulog broda među kojima je i hrvatski kapetan

Twitter/marine nationale

Rezultat intenzivne i višednevne potrage su trojica spašenih, četvorica mrtvih i sedmorica nestalih članova posade

Vlasti Martiniquea priopćile su da je u petak navečer obustavljena potraga za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

“Nakon tjedan dana potrage, vrijeme za preživljavanje čovjeka izvan broda, čak i opremljenog, uvelike je premašeno. A od 1. listopada nije se moglo naći novo tijelo”, kazao je Philippe Bricquer, direktor tvrtke Cross Antila Guyane za list Le Marin.

Dvanaest trgovačkih brodova, fregata Le Ventose, uz deset letova francuskih i američkih zrakoplova, sudjelovalo je u potrazi na području veličine 110.000 km2, 1.200 milja istočno od Martiniquea.

“Sada ćemo emitirati EGC poruke brodovima koji prelaze zonu potonuća. Na njima je da postave prilagođeni sat i da nam pošalju bilo koji novi element”, pojasnio je Philippe Bricquer.

Ventôse, na kojem su bila tri spašena mornara i četiri pronađena tijela, sada kreće u mornaričku bazu u Fort-de-Franceu. Točan datum njegovog dolaska ne objavljuje se iz povjerljivosti vezanih za obitelji žrtava.

Podsjetimo, havarija se dogodila 26. rujna u vodama Martiniquea, a brod je potonuo zbog jakog uragana.

Rezultat intenzivne i višednevne potrage su trojica spašenih, četvorica mrtvih i sedmorica nestalih članova posade.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari