PAKAO U DALMACIJI

Galerija | Očaj u Grebaštici: ‘Okruženi smo vatrom, pola mjesta je izgorjelo, situacija je katastrofalna!’

‘Nastala je panika među ljudima koji su bili na plaži i među samim mještanima, rekao nam je Željko Burić, predsjednik Mjesnog odbora Grebaštica Gornja. Kaže da je pred njima noć u kojoj neće spavati te da na nekoliko mjesta još gori

Šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao nam je kako požar, koji je buknuo u četvrtak oko 11 sati na području Grebaštice kraj Šibenika, još uvijek nije stavljen pod kontrolu.

“Što se tiče potencijalnog smještaja ugroženih obitelji, Stožer civilne zaštite je donio odluku da će se evakuirani smjestiti u mjesnu dvoranu. Prema posljednjoj informaciji ima četiri ili pet izgorenih automobila”, kaže Burić.

Prema posljednjim informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice u gašenju požara kod Grebaštice uključeno je 155 vatrogasaca, 57 vozila, četiri Canadaira i tri Air Tractora.

“Sigurno je ne pred nama ne prospavana noć, okruženi smo vatrom, trenutno na nekolikor mjesta imamo otvoren plamen, situacija je katastrofalna”, kazao nam je predsjednik vijeća Mjesnog odbora Grebaštica Donja Tomislav Banovac.

Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje, a jak vjetar otežava gašenje.

“Spašavali smo kuće, od jednom u pet minuta vatra je ušla među kuće, jak vjetar je pomogao da se brzo širi. Nastala je panika među kupaćima i samih mještana, imamo nagorjelih kuća i automobila, materijalnu štetu moramo naknadno utvrditi. Nije bilo ugodno za mještane ni za ljude koji su se tu zatekli. Skoro je izgorjelo pola mjesta, tako reći”, rekao nam je predsjednik vijeća Mjesnog odbora Grebaštica Gornja Tome Bačelić, piše RTL Danas.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: Dramatične snimke stižu s područja Grebaštice, vatra ne posustaje, fronta ide prema Primoštenu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari