Kristina Čeh Ujdur, majka je šestogodišnjeg Marija, dječaka s gotovo 20 različitih dijagnoza s kojima se bori otkad je bio beba od samo mjesec dana.

Dječaka zovu i Marek – hrabri lav, a s vremenom je postao stopostotni invalid. Potpuno je ovisan o majci i ocu Niki jer samostalno ne može čak ni disati.

Zbog njegovih odlazaka u bolnicu koje su minimalno tri puta mjesečno kao i skupih lijekova, obitelj je i u teškom financijskom stanju.

Mario ima i devetogodišnju sestricu Kiaru, a obitelj ovaj put moli za pomoć za njezinu operaciju.

”Ovo je Kiara. Mariova starija seka. Naša curica koja sa svojih samo 9 godina zna sve što treba da bi pomogla braci.

Naše dijete koje je sa svojih 9 godina stalno negdje “sa strane”, mišica koja se ne buni jer shvaća da njen braco treba više. Ona je tu ali ne traži ništa, neprimjetna je a opet tu kad osjeti da tata i mama trebaju utjehu, podršku…

Neka nam Bog oprosti što smo dopustili da naša kćer, naše prvorođeno stoji u sjeni… sami sebi ne znamo kako oprostiti.

Tog dana Niko je ostao s Marekom u bolnici a ja sam rekla Kiari da je vodim na plažu. Nakon dugo vremena sam primjetila sreću u njenom pogledu i u tom trenu osjetila krivnju koja me umalo ugušila. Brbljala je i pričala mi a ja sam je napokon slušala jer tog dana Marek je bio dobro. Smijala se meni, smijale smo se skupa kad sam tresnula s luftića…. i onda odjednom, kao grom iz vedra neba me pogodio pogled na kćer koja na prstima trčkara prema moru i podrugljivo dobacivanje klinaca na plaži. Ona je predobra, ona nije reagirala.. a ja, ja sam ostala šokirana i odjednom postala svjesna da moja kćer cijeli svoj mali život živi u sjeni svog brace, da ništa ne traži i da za ništa ne pita… da ima skraćene tetive i da joj je trčanje teško, da joj se podsmjehuju nepoznati klinci a kamoli da uskoro neće oni koji je okružuju u školi…

Tog dana sam shvatila koliko smo fokusirani na Maria i koliko ne primjećujemo Kiaru. I vjerujte, taj susret sa savješću je zabolio toliko da sam ostala bez zraka. Boli svakodnevno, 24 sata dnevno. Zbog oboje, zbog Mareka i zbog Kiare.

Taj dan se rodila misao da vas zamolimo za pomoć, ovaj puta namijenjenu samo Kiari.

Toliko smo toga progutali i toliko smo toga u sebi zgazili moleći vas za Mareka tako da nas je sramota moliti i za Kiaru.. a opet, znamo i svjesni smo da bez vas ne možemo.
Obavili smo pregled, dobili smo predračun i potencijalni termin.. molim vas ljudi, pomozite nam da bar Kiari omogućimo ono što Mareku na žalost nikada nećemo moći.
Molim vas

Ako nam želite pomoći ovo je broj računa, samo vas molim da ovaj puta naznačite da je za Kiaru

OTP Banka
HR9624070003232856520
Kristina Čeh Ujdur”
, piše u apelu za pomoć koji je objavila na Facebooku.

”Kiara je operirana preko HZZO-a prošle godine, ali je krivo odrađena operacija i od tad je noga 20 posto gore nego što je bila. Išli smo kod privatnika koji je rekao da su se takve operacije radile prije 10 godina s gipsom do guze. Sad bi trebala dobit čizmice od gipsa”, kaže Kristina Čeh Ujdur za RTL.hr.

https://www.facebook.com/kristina.ceh.9/posts/3136934573050257

Sanja Petrović/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari