NOVO HLADNO JUTRO

Video | Očekuje nas većinom oblačno vrijeme, uz obalu moguća i slaba kiša. Za vikend zahlađenje

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima uglavnom oblačno, naoblaka će biti tanja nego ujutro pa će mjestimice i proviriti koja zraka sunca. Zapuhat će slab do umjeren južni vjetar, ali i dalje ostaje hladno – najviša temperatura oko nule ili stupanj, dva iznad

Jutros opet hladno i vrlo hladno, tijekom dana će biti samo malo manje, a zatim prema petku sve toplije.

SRIJEDA

Nestabilne prilike podržavat će ciklona iz Sredozemlja, a po visini će nam stizati i malo topliji zrak.

Prijepodne većinom oblačno, sunčana razdoblja moguća su rijetko u unutrašnjosti, na istoku će ostati većinom suho, na zapadu je moguća slaba rosulja, a u gorju oborina na granici kiše i snijega. Uz obalu povremena slaba kiša. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, na sjevernom Jadranu i dalje bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima uglavnom oblačno, naoblaka će biti tanja nego ujutro pa će mjestimice i proviriti koja zraka sunca. Zapuhat će slab do umjeren južni vjetar, ali i dalje ostaje hladno – najviša temperatura oko nule ili stupanj, dva iznad.

Vrlo slično i na istoku zemlje – većinom oblačno, moguća su kraća sunčana razdoblja, u Posavini i malo slabe kiše. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura oko 2, 3 stupnja.

U Dalmaciji oblačno, tmurno i sivo, bit će kiše, češće i obilnije prema kraju dana pa je navečer moguće i kakvo izraženo nevrijeme. Puhat će umjereno, na jugu i jako jugo, a temperatura uz južinu između 8 i 13 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu većinom oblačno, bit će povremene slabe kiše, u gorju oborina na granici kiše i snijega. Puhat će slaba do umjerena bura ili sjeverozapadnjak, a temperatura u gorskim predjelima između 0 i 4, uz obalu oko 8, 9 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak u unutrašnjosti promjenjivo, kiše će biti uglavnom u gorju i to češće navečer, a zatim u petak u većini predjela. Južina će donijeti osjetni porast temperatura, ali već u noći na subotu je na redu novo zahlađenje pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a oborine će tijekom subote prestajati. Uz vedrinu neba tjedan ćemo završiti hladnoćom – opet će ujutro biti debelih minusa i mraza.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana kiša i pljuskovi, lokalno i obilni, osobito krajem četvrtka i tijekom petka. Izražena južina će osim problema u pomorskom prometu donijeti i rast temperatura pa će uz 15-ak stupnjeva biti pretoplo za doba godine. Ipak, i ovdje za vikend uz buru hladnije, primjerenije drugom dijelu prosinca, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari