OCIJENILI ZAPOSLENICI: Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj!

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika upitnik je koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika

Na svečanoj dodjeli nagrada ‘Najbolji poslodavac’, u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera: ‘Employee Engagement & Retention – Privuci i zadrži’ MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika portal MojPosao provodi već 12 godina. Riječ je o anonimnom istraživanju koje se provodi među zaposlenicima tvrtki koje sudjeluju u istraživanju, s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat proglašavaju se Najboljim poslodavcima.

Najbolji poslodavci su Rimac automobili, DHL i Mediatoolkit

Najbolji poslodavci u 2018. u kategoriji velikih tvrtki su:

Rimac automobili
dm-drogerie markt
Deichmann

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su:

DHL
Infinum
Nova Rent a car

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2018. godinu su:

Mediatoolkit
Integracija od-do
Syskit

Posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka i međuljudski odnosi dobili najviše ocjene ispitanika

Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo je 86 tvrtki (44% malih, 42% srednjih i 14% velikih), a istraživanje je provedeno na 6.700 zaposlenika (53% muškaraca i 47% žena), ponajviše u tvrtkama iz IT sektora, proizvodnje, usluga i trgovine.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,135 (od mogućih 4).

Ispitanici su najbolje ocjene dali u kategorijama: Posvećenost poslu, Izazovnost radnih zadataka te Međuljudski odnosi, dok su najlošije ocijenjene kategorije Uključenost u donošenje odluka i Organizacija rada.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 24% zaposlenika, dok njih 68% nije angažirano. Nemotivirano je 8% zaposlenika.

O Istraživanju zadovoljstva zaposlenika

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika upitnik je koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika. To su: Izazovnost radnih zadataka, Lojalnost zaposlenika, Organizacija rada, Radni uvjeti, Posvećenost poslu, Osobni rast i razvoj, Uključenost u donošenje odluka, Međuljudski odnosi i Komunikacija u tvrtki.

Kroz posljednje četiri kategorije mjeri se angažiranost zaposlenika, koja se prikazuje kao postotak angažiranih, neangažiranih te nemotiviranih zaposlenika.
Vijesti.hr
Foto: Moj posao

VIDEO DANA: