Profesor optužen da je istukao dvojicu učenika tvrdi kako sustav ne štiti nastavnike

Učenici su pozvali školsku psihologinju, a potom i policiju u školu

Iz Čakovca stiže vijest o profesoru koji je istukao dvojicu svojih učenika nakon što su ga tijekom nastave pogodili kredom. Sve se dogodilo u tehničkoj školi, a u slučaj se uključila i policija, te Ministarstvo obrazovanja.

Ono što se dogodilo u srednjoj tehničkoj školi u Čakovcu definitivno je nasilje, slažu se i učenici i profesori, ravnatelj kaže bila je to neprimjerena reakcija na neprimjereno ponašanje, a evo što se zbilo u iz oba kuta.

“Profesor je ustao osam učenika izbacio ih van, nakon čega učenici tvrde da je jedan pljunuo na klupu, nakon čega ga profesor hvata za vrat, udara po glavi, te nogom udara u zadnji dio tijela i učenik tada izlazi iz razreda, da bi nakon pet minuta profesor izašao na hodnik uhvatio drugog učenika, odvukao ga u kabinet te ga tamo odgurnuo u stol i tukao. Dvaput ga pljusnuo i jednom udarac u tijelo”, rekao je jedan od učenika srednje tehničke škole u Čakovcu.

“Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio, da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman”, rekao je profesor Franjo Dragičević.

Profesor kojemu je godina dana do mirovine tvrdi još je od jeseni taj razred, inače poznat u cijeloj školi kao problematičan, pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali taj je put nakon što je gađan kredom – izgubio kontrolu.

“Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao… Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti”, tvrdi Dragičević.

“Profesor je znao lomiti trokute, vikati, vrijeđati učenike, bilo je svašta, prijetnje, prijetio je da će zvati policiju, svašta”, rekao je jedan od učenika.

Učenici su pozvali školsku psihologinju, a potom i policiju u školu, a profesor je pozvao učenika na kojeg je nasrnuo da ode liječniku – kako bi se utvrdilo je li mu ostavio kakav trag na tijelu, jer i tu se iskazi razlikuju, no učenik je to odbio, kaže naš sugovornik, kolega iz istog razreda – jer nije htio da sve doznaju roditelji. Roditelji su ipak pozvani u školu.

“Ništa ne opravdava fizičko nasilje”, ponavlja jedini učenik tog razreda koji je pristao tome govoriti, ali pod zaštitom identiteta, no profesor kaže dok učenici imaju sva prava – nitko ne štiti njih.

Na potezu je sada Ministarstvo obrazovanja, kojem je slučaj jutros i prijavljen.
Amela Čilić
RTL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views