VLADINA MJERA

Od danas znatno jeftinije gorivo, ovo su nove cijene

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Od jutros su niže i cijene derivata s dodanim multifunkcionalnim aditivima i takozvana ‘premium goriva’

Građane su jutros na benzinskim postajama u Hrvatskoj dočekale nove cijene! Tako se od danas litra Eurosuper 95 goriva prodaje po 11.30 kuna, što je za 70 lipa manje nego prije, a cijena osnovnog Eurodizela iznosi 12.14 kuna, odnosno pojeftinila je za 66 lipa. Također, jeftinija su i premium goriva.

Prema podacima s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, cijena osnovnog Eurosupera 95 na postajama Ine, Petrola, Croduxa i još nekih distributera iznosi 11.30 kuna.

Promijenila se i cjena osnovnog Eurodizela, pa on od danas iznosi 12.14 kuna. Uz osnovni Eurosuper 95 i Eurodizel, od jutros su niže i cijene derivata s dodanim multifunkcionalnim aditivima i takozvana “premium goriva”.

Podsjetimo, Vlada je jučer donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Uz navedene niže cijene osnovnog Eurosupera i dizela, sukladno toj uredbi plavi dizel od utorka stoji 8.50 kuna, što je 66 lipa manje nego prošli tjedan.

Po podacima iz priopćenja, “da nema mjera Vlade, benzin bi bio 13.19 kuna po litri, dizel 14.49 kuna po litri, a plavi dizel 9.40 kuna po litri”, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari