SVI NA GODIŠNJI!

Video | Mađarski premijer ponovno nije odolio hrvatskom moru – iako je izjavio da smo ga uzeli…

U špici turističke sezone na hrvatskoj obali ljetuje i veliki broj stranih državnika. Tu se tako odmaraju češki i slovački premijer, ali i Viktor Orban…

Mađarski premijer ponovno nije odolio hrvatskom moru. Viktor Orban uživao je prvo na Braču, a onda mu se na Visu pokvario gumenjak. Priskočio je u pomoć gospon Vrkić, i prevezao Orbana i suprugu Aniku na večeru, izvještava Andrijana Čičak Božić za RTL Vijesti.

“Jako sam se i ugodno iznenadio koliko je to jednostavan i pristojan čovjek i njegova supruga. Rekli su da su jeli nekakve plodove mora, nekakvu ribu. Ne dolazi ti predsjednik jedne europske države svaki dan u Rukavac na Visu, mislio sam evo ti prilike i ušao je u moj brod i slikao se s njim”, prepričava Boris Vrkić.

Da je Orban ponovno na Jadranskom moru prenijeli su i mađarski mediji. Ujedno su se prisjetili da je premijer nekad poručivao – Više Balatona, a manje Jadrana.

Orbán je inače, već stari hrvatski gost. A dolaze i njegova djeca, pa je tako prije 4 godine snimljena kći Rahel na odmorištu na hrvatskoj autocesti kako prljavu pelenu ostavlja na travu umjesto u smeće.

Bilo da su prepoznati ili ne, na hrvatsku obalu stigla je ove godine i gotovo cijela slovenska vlada. A knjige na ljetni odmor u Hrvatsku su ponijeli i češki i slovački premijeri, koje je pozdravio i premijer Plenković. Neki najave dolazak, no većina želi ostati anonimna.

“Ako su stvarno poznati državnici onda prvo službeno treba obaviti protokol sa svima se pozdravit, i dođe žena i djeca, i onda žena ne želi baš, želi biti s njim za odmor, pa žele da su privatno tiho, da se mogu odmoriti…”, prepričava Iris Domazet Malobabić, vlasnica agencije za organizaciju luksuznih ljetovanja.

Dolaze i političari iz Srbije, iako tamo Vučićevi stranački kolege i mediji vode hajku na sve koji ljetuju u Hrvatskoj.

“Mene ne interesira ni Dubrovnik ni Rovinj, kao što vidite ne stidim se to reći, usprkos desetinama tisuća Srba koji samo o tome pričaju”, kazao je Aleksandar Vučić.

Upravo Vučićevi tajkuni pune hrvatske vezove svojim jahtama. O tome kažu nam, ne žele govoriti, a hrvatsko more im je očito vrlo drago.

“Srbijanci dolaze, kao i Orban dolaze i dobrodošli, oni su susjedna država, i drago mi je i neka Srbi dolaze”, kazao je Zoran Milanović.

A ne dolaze samo tajkuni, već i Vučićevi medijski trbuhozborci – pa se tako beogradski novinar Filip Rodić pohvalio da je na grob Olivera Dragojevića ostavio knjigu Slobodana Miloševića. Od Vučićevog poklonika drugo se nije ni moglo očekivati, izvještava Andrijana Čičak Božić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari