Od terena s bazenom u Lovranu do Golfa za 1.100 kuna: Pogledajte što sve država prodaje!

Rok za podnošenje ponuda za vozila je 25. rujna, a za nekretnine 9. listopada

Ministarstvo državne imovine objavilo je javne pozive za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina i vozila u vlasništvu Republike Hrvatske.

Sva vozila mogu se pogledati 18. rujna, a rok za podnošenje ponuda je 25. rujna do 10 sati.

Nekretnine se, pak, prodaju u zatečenom stanju ‘viđeno-kupljeno’, a ponude se podnose do 9. listopada do 10 sati.

Nekretnina na Cresu

Nudi se zaista svašta. Na otoku Cresu za 43.400 kuna može se kupiti nekretnina s građevinom od 74 četvorna metra, smještena na nepristupačnom dijelu naselja Merag. Nekretnine se nalaze izvan građevinskih područja određenih za grad Cres. Koga zanima, više informacija dostupno je OVDJE.

Zemljište s bazenom kod hotela Draga di Lovrana

Na prodaju je i zemljišna čestica od 813 četvornih metara općini Lovran, u Tuliševici, oko sedam kilometara cestovno udaljena od centra Lovrana i oko 1,6 kilometara zračno od morske obale. Početna cijena je 530.000 kuna.

Čestica je izduženog, nepravilnog oblika, kaskadna, sa izgrađenim bazenom i uređenom šljunčanom površinom uz susjednu zemljišnu česticu (na kojoj je izgrađen pansion hotel) s kojom čini novoformiranu zemljišnu česticu.

Čestica se nalazi izvan građevinskog područja naselja, ali s obzirom na to da zemljišna čestica čini građevnu česticu nužnu za redovitu uporabu postojeće građevine ugostiteljsko-turističke namjene – Pansion hotel ‘Draga di Lovrana’ ista će se tretirati namjenom kao unutar granica ugostiteljsko – turističke namjene, navode u Ministarstvo državne imovine.Više informacija OVDJE.

Zemljište u Zagrebu

Zemljište se nalazi približno 3,5 km sjeverno, zračne linije, od središta grada Zagreba, u gradskoj četvrti Gornji grad-Medveščak, ulica Gornje Prekrižje. U naravi to je neizgrađeno zemljište obraslo niskim raslinjem, grmljem i drvećem. Parcele su nepravilnog oblika. Informacije pogledajte OVDJE.

Zemljište i zgrada u Varaždinu

Nalaze u Varaždinu, Ulici K. Filića, unutar zone obuhvata Generalnog urbanističkog plana Grada Varaždina i to u području stambene izgradnje. Na parceli je postojeća zgrada označena sa ,,PZ-D-15“ – rodna kuća Vatroslava Jagića, kao profana graditeljska baština.

Stara kuća na zemljištu površine 333 m2 uz ulicu Krešimira Filića, građena je prije 1838. g., a dvorište je površine 139 m2 . Objekt je manja stambena prizemnica u koju se ulazi sa bočne dulje strane – dva ulaza i dvije grupe prostorija, u vrlo lošem – ruševnom stanju. U fazi je teškog oštećenja konstrukcije kao i od vlage i neodržavanja. Pročelje je popravljano, za razliku od unutrašnjosti te se kuća doima boljom nego što je u stvarnosti. Krov je drveni dvostrešni, pokrov stari crijep. Grijanje na peći na kruta goriva. Pod je drveni trošan u raspadanju. Zidovi su žbukani kao i strop, ali jako trošni i oštećeni i dijelom ruševni. Drvenarija – drveni dvostruki stari prozori i vrata su drveni – trošni. Kuća nije uporabiva bez ulaganja. Ne koristi se i svi su priključci izvan funkcije. Za očekivati je da se objekt kao povijesni spomenik adaptira.

Zemljište u Otočcu kod Gacke

U Otočcu se nudi građevinsko zemljište od 930 četvornih metara, smješteno unutar građevinskog područja, udaljeno otprilike 70 metara od najbliže stambene zgrade. Toliko su udaljeni i najbliži priključci za vodovodnu i NN mrežu.

Potencijalne vlasnike upozorava se da je zemljište neodržavano, s puno velikog kamenja i divljeg raslinja. Ograđeno je slabom ogradom koja ima funkciju označavanja međe.

Prema sjeveru i istoku nema izgrađenih objekata, a oko 90 metara zapadno nalazi se rijeka Gacka. Više informacija OVDJE.

Golf 3 za 1.128 kuna, Mercedes za 84.814 kuna

Država prodaje i automobile. Tako, primjerice, početna cijena za Golf 3 iznosi 1.128 kuna s uključenim PDV-om, Lancia Thesis košta 1.790 kuna, Mercedes CL 500 nudi se za 84.814 kune. Više o ponudi automobila čitajte OVDJE.

Cijeli popis automobila u ponudi Ministarstva državne imovine pogledajte OVDJE, a nekretnina OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari