KRENULO 'DERANJE'

Od Trajektne luke Split do zračne luke oderali ih za 180 eura? Oglasio se Ceh prijevoznika

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Milivoj Topić prisjeća se da je nekad Grad Split određivao cjenike koji su zimi bile 30 kuna do tri kilometra zimi, a ljeti je start bio 20 kuna te za svaki kilometar dodatnih 10 kuna. Kaže, ovakvih slučajeva bit će sve više jer ide sezona

Najnoviji primjer je usluga od jučer kada je turist vožnju od Splita do zračne luke platio gotovo 180 eura.

“Radim u ‘rent a caru’ i maloprije dolazi stranka u Zračnoj luci Split i žele od nas preuzeti osobni automobil. Gledam ljude, izvan sebe su, pitali su me je li normalno da se iz Splita (Trajektna luka) do aerodroma naplati 180 eura!!? Na to mu kolega kaže da zove policiju jer da to nema veze s mozgom”, prepričao je za Dalmaciju danas muškarac nevjerojatnu priču.

Komentira da je dovoljno da netko stavi taksi oznaku na krov i da je “taksist”,

“Nažalost, kada izda fiskalni račun, on je apsolutno jedan kroz jedan ispred zakona. Ispred očiju javnosti on je dno dna, ispred očiju normalnih prijevoznika on je dno dna, ali pred zakonom je jedan kroz jedan”, komentirao je slučaj Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije.

Prisjeća se da je nekad cijene taksija odrađivao Grad, bila je ljetna i zimska tarifa od 30 kuna do tri kilometra zimi, a ljetna je bila 20 kuna start, deset kuna po kilometru.

“Mi kao obrtnička komora radimo s Gradom kako bi se ovakve stvari prestale događati i da se zna momentalno tko je osoba koja je ovakvo nešto napravila. Na začetku smo sezone i sigurno će ovoga biti sve više. Svakodnevno se to događa, a samo dio dođe u javnost”, kaže Topić, prenosi Danas.hr..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari