ODGOVOR NA INVAZIJU MIGRANATA: Njemačka počinje s protjerivanjem i deportacijom onih kojima je odbijen zahtjev za azilom

U Hrvatsku je od ponoći do 9 sati ušlo 3 351 migranta, a trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu 1300 osoba. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

U Hrvatsku je od početka migracijske krize ušlo 234 708 migranata.

Slovenska policija objavila je danas ujutro da prema mjestu Rigonce, nedaleko od graničnog prijelazu s Hrvatskom Harmica-Rigonce dolazi nova skupina izbjeglica koja prelazi zelenu granicu, a stigla je vlakom oko 5 sati ujutro u kojem je, prema podacima hrvatskih vlasti, bilo 1339 migranata.

Slovenski su mediji u petak navečer javili su da su slovensku policiju hrvatske kolege obavijestili o dolasku vlakova na granicu tijekom noći u intervalima od svaka četiri sata. U noći na subotu u općinu Cirkulane stiglo je 1500 migranata koje hrvatska policija nije najavila, javila je slovenska novinska agencija STA. Procjenjuje se da je tijekom petka i noći na subotu u Sloveniju preko zelene granice u Rigoncima ušlo oko 13 tisuća migranata.

Zbog invazije migranata Njemačka od danas primjenjuje novi, stroži Zakon o azilu, koji predviđa ubrzanu deportaciju ekonomskih migranata i protjerivanje osoba kojima je odbijen zahtjev za politički azil, a biti će deportirani bez da će ih se unaprijed obavijestiti, riječ je o gotovo 200 tisuća ljudi. Njemačka će civilim, a kasnije i vojnim zrakoplovima vraćati u matične zemlje one koji ne zadovoljavaju uvjete zaazul, a razlog ovakvoj ubrzanoj operaciji je dolazak zime i nedostatak primjerenog smještaja za migranate u zimskim uvjetima. Prvi će biti deportirani migranti iz Albanije, Srbije, Makedonije i s Kosova, kojih je više od 100 tisuća došlo tražiti azil u Njemačkoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari