ODLIČNA VIJEST! U Delnicama otvoren logopedski kabinet

U opremanju logopedskog kabineta pomogla je Udruga “I djeci s ljubavlju”, koja je kroz humanitarnu akciju pribavila oko 50.000 kuna za logopedsku i didaktičku opremu

Zamjenica župana Marina Medarić u prisutnosti predstavnika sedam jedinica lokalne samouprave s područja Gorskog kotara otvorila je logopedski kabinet u Delnicama. Djeca s govorno-jezičnim teškoćama predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole s područja Gorskog kotara moći će svakodnevno pohađati logopedsku terapiju što će im omogućiti lakšu integraciju u redovni osnovnoškolski program.

“Od početka smo sa svih instanci dali zeleno svjetlo ovom projektu i zahvaljujući trudu Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade on je ugledao svjetlo dana. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u projektu”, poručila je zamjenica Medarić rekavši da je opredjeljenje Županije pomagati manje razvijenim mjestima na otocima i u Gorskom kotaru.

Vodeći se pravilom da socijalna usluga što je moguće u većoj mjeri treba “ići prema korisniku”, Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade PGŽ tijekom 2016. godine inicirao je suradnju Županije i zainteresiranih jedinica lokalne samouprave s područja Gorskog kotara na uspostavi logopedskog kabineta koji bi svakodnevno, u punom radnom vremenu, pružao usluge logopedske terapije i rehabilitacije.

Sedam jedinica lokalne samouprave (Grad Delnice i općine Lokve, Fužine, Mrkopalj, Ravna Gora, Skrad i Brod Moravice) odazvalo se ovoj inicijativi te je utvrđeno da će se logopedske usluge pružati u Delnicama, u poslovnom prostoru Grada. Županija će podmirivati 50% godišnjih troškova rada logopeda, a JLS preostalih 50%. S Centrom Slava Raškaj dogovorena je supervizija i edukacija roditelja jedanput mjesečno.

Time pedesetak djece s područja Gorskog kotara više neće morati odlaziti u Rijeku na terapiju.

U opremanju logopedskog kabineta pomogla je Udruga “I djeci s ljubavlju”, koja je kroz humanitarnu akciju “Gorskom kotaru s ljubavlju” pribavila oko 50.000 kuna za logopedsku i didaktičku opremu.

Foto: PGŽ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari