KREĆE SE!

Odlične vijesti iz Istre! Od 11. svibnja bit će omogućen rad hotelima i kampovima

Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u Istri i budućim aktivnostima nakon otvaranja granica, kao i o očekivanjima za turističku 2020. godinu.

Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u Istri i budućim aktivnostima nakon otvaranja granica

Od ponedjeljka, 11. svibnja bit će omogućen početak rada hotelima i kampovima u Istri sa svim sadržajima koji će se otvarati postupno, ovisno o otvaranju državnih granica, odnosno tržišnoj potražnji, najavljeno je na sjednici Povjerenstva za turizam održanoj u ponedjeljak putem konferencijskog poziva.

Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u Istri i budućim aktivnostima nakon otvaranja granica, kao i o očekivanjima za turističku 2020. godinu.

Obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin naveo je kako je ovih dana dobio odgovor od Nacionalnog Stožera civilne zaštite oko otvaranje granice i uvjetima eventualnog otvaranja granica Hrvatske prema ostalim europskim državama.

“Dobili smo odgovor da će tema eventualnog otvaranja internih granica unutar Europske unije biti na stolu sutrašnjeg sastanka na vrhu, a koji će se održati u Bruxellesu. Na tom sastanku trebale bi se definirati smjernice i okvirni datumi otvaranja granica”, izvijestio je članove Povjerenstva Fabrizio Radin.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je da je od početka epidemije u Istri bilo 87 Covid-19 pozitivnih osoba te da je prije nekoliko dana izliječen i posljednji pacijent u Istarskoj županiji, odnosno otpušten je iz Opće bolnice Pula.

“Od četvrtka, dakle nemamo više pozitivnih osoba u Istarskoj županiji”, ustvrdio je Stojanović, dodavši kako je trenutno u Istri oko 1.300 osoba u samoizolaciji, od kojih su njih dvjestotinjak kontakti pozitivnih osoba, dok su ostali pod epidemiološkom mjerom samoizolacije zbog prelaske granice.

Na sjednici je dogovoreno da će se do sljedećeg tjedna izraditi i prijedlog mjera za nautički turizam, privatni smještaj i putničke agencije i to u suradnji navedenih sektora sa zavodom za javno zdravstvo Istarske županije.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari