SVAKA ČAST!

Video | Odmah nakon potresa liječnici u Maroku izveli nekoliko carskih rezova: ‘Osjetila sam ga, a onda…’

Nakon potresa, kineski medicinski tim u Maroku preuzeo je rizik od mogućih naknadnih potresa i izveo više operacija carskog reza u medicinskom centru u Ben Gueriru, gradu u središnjem Maroku, uspješno donoseći novorođenčad na svijet

Potres magnitude 6,8 pogodio je Maroko u petak u 23:11 po lokalnom vremenu na dubini od 18,5 km, prema američkom Geološkom institutu. Marokanska nacionalna institucija za seizmičko praćenje tada je procijenila da je potres bio magnitude 7,0, na dubini od 8 km. Do sada je ubijeno preko 2000 ljudi.

“Potres je bio vrlo jak. Kuće su se jako tresle. Srećom, među našim medicinskim timom nije bilo žrtava. Naše medicinsko osoblje preuzima rizik od naknadnih potresa kako bi dovršili rad u operacijskoj sali”, rekao je Ma Nan, liječnik kineski medicinskog tima, prenosi RTL Danas.hr.

“Ubrzo nakon što sam osjetila potres, primila sam poziv iz bolnice da trudnica ima jako krvarenje i da treba hitnu operaciju. U tom trenutku nisam razmišljala ni o čemu drugom. Samo sam se presvukla i krenula ravno u bolničku operacijsku dvoranu.

Operacija je prošla vrlo glatko, i majka i dijete bili su sigurni. Nakon operacije, marokansko medicinsko osoblje reklo nam je da je tijekom naše operacije bilo nekoliko naknadnih potresa”, rekla je Liu Yan, medicinska sestra kineskog medicinskog tima.

Djevojčica rođena u potresu je u dobrom stanju, a njezina baka izrazila je zahvalnost kineskom medicinskom timu.

Nakon potresa lokalni zdravstveni uvjeti bili su loši. Kineski medicinski radnici izrazili su da će ostati na svojim mjestima, ispunjavati dužnosti i nastojati pružiti najbolje medicinske usluge lokalnom stanovništvu.

“Nakon potresa došlo je do značajnog nedostatka medicinske opreme i potrepština u bolnici. Stoga smo te poteškoće prevladavali vlastitim naporima i dajući sve od sebe da ispunimo obveze medicinskog radnika”, rekao je Ma, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari