ODOBRENA GRADNJA VILA! Brad Pitt je izgubio Angelinu, ali je dobio posao u Hrvatskoj

Oko novog GUP-a u Šibeniku nije bilo puno rasprave, a najviše riječi u uvodnoj prezentaciji bilo je o prenamjeni prostora bivšeg TEF-a i Zablaćkog poluotoka, gdje bi investitori trebali graditi apartmane, hotele i vile, a za to ulaganje navodno je zainteresiran i Brad Pitt

Gradsko vijeće Šibenika na sjednici održanoj u utorak usvojilo je cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradskog područja Šibenika.

Tim izmjenama GUP-a na zablaćkom poluotoku, lokaciji koju je nedavno obišao i slavni Brad Pitt, stavljena je markica mješovite gradnje smještajnih kapaciteta.

“Na zablaćkom poluotoku, točnije na lokaciji od jezera Mala Solina prema moru, ovim izmjenama GUP-a dozvoljava se gradnja hotelsko-apartmanskog naselja i vila sa svom pratećom infrastrukturom. Zapravo na toj lokaciji, koja se prostire na oko 50 hektara zemljišta, trebao bi niknuti jedan novi turistički grad”, rekla je pročelnica Odjela za prostorno planiranje grada Šibenika, Madlena Roša Dulibić.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić izrazio je u srijedu zadovoljstvo što je Gradsko vijeće usvojilo cjelovite izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP), koji se po prvi put mijenja još od 1988. godine, a zadovoljan je i interesom poznatog glumca Brada Pitta za ulaganje u kompleks Zablaća, gdje se planira gradnja hotelsko-turističkog resorta.

Gradonačelnik Burić izjavio je Hini kako je novi kroj GUP-a, strateškog prostorno planskog dokumenta, obuhvatio preko dvije tisuće hektara kopnene i 500 hektara morske površine, od kojega očekuje da će omogućiti sustavni razvoj šibenskog područja.

Naglasio je kako je novi GUP temeljito zaštitio povijesnu jezgru Šibenika kao kulturno bogatstvo, ali i otvorio mogućnost novim investicijama u građevinskom sektoru. Prije svega, za investicije je otvoreno područje Zablaća, odnosno lokaliteta Male i Velike Soline gdje bi se, prema ideji koja postoji već godinama, izgradio hotelsko-turistički resort čija se vrijednost procjenjuje na oko dvije milijarde eura. Planiraju se i prateći sadržaji poput golf igrališta i tematskog parka, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka, poput solana i starih zanata.

Gradonačelnik nije želio nagađati je li glumac Brad Pitt, koji je nedavno boravio u Šibeniku navodno obilazeći lokacije na kojima bi želio investirati, jedan od ulagača u zablaćki kompleks.

“Hoće li Pitt zaista ulagati u projekt, pokazat će vrijeme”, kazao je Burić, ali i izrazio zadovoljstvo što Šibenik privlači interes i tako poznatih imena jer to, poručio je, znači da se u gradu napravilo mnogo kada je riječ o investicijama i sveukupnom razvoju gradskog područja.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari