KREĆE PRAVNA BITKA

Odvjetnik obitelji preminulih pomoraca: ‘Pripadaju im puno veći iznosi od onog što Jadrolinija nudi’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Poslodavac je javno u medijima, u startu ponudio paket pomoći od 50 tisuća eura, od čega je 23 tisuće eura naknada od osiguranja

Obitelji tragično stradalih Jadrolinijinih pomoraca na Lošinju, angažirale su odvjetnika koji je u njihovo ime postavio odštetne zahtjeve.

Poslodavac je javno u medijima, u startu ponudio paket pomoći od 50 tisuća eura, od čega je 23 tisuće eura naknada od osiguranja. Obitelji pomoraca zatražile su da se krivnja ne svaljuje na stradale, a njihov je odvjetnik za RTL potvrdio kako su u trenutku pada trajektne rampe pomorci bili na rivi i nisu mogli utjecati na tragični događaj pa njihove odgovornosti nema.

Iz Jadrolinije pisanim putem potvrđuju da su obiteljima na raspolaganju za ostvarivanje svih zakonskih potraživanja.
Dr. Sc. Šime Savić, odvjetnik obitelji stradalih pomoraca, naveo je: “Obitelji napismeno još uvijek ništa nisu dobili, nego su to različite spekulacije. Osim toga, police osiguranja nezgode, ako Jadrolinija ima, obitelj ima pravo na njih, isplatu tih iznosa ili takozvanih osiguranina i ti iznosi ne ulaze u naknadu štete. Ti iznosi koji se spominju nisu ni približno slični iznosima koji obiteljima pripada, ti iznosi su puno, puno, puno puta veći koji obiteljima pripada nego što Jadrolinija nudi”, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari