GOVOR MRŽNJE

Odvratna poruka dočekala birače: Degutantna poruka iz Zagreba osvanula i u Splitu

Foto: Pixsell

Grafit istog sadržaja osvanuo je na splitskom Kmanu

Stotinjak metara od splitske Osnovne škole Kman-Kocunar, jednog od biračkih mjesta u Splitu, osvanula je antisrpska poruka jednakog sadržaja kao i nedavno u Zagrebu.

Podsjetimo, polovicom lipnja navijači na zagrebačkoj Kustošiji razvili su transparent s degutantnom porukom koji je izazvao zgražanje političkog vrha i šire javnosti. Sada je grafit istog sadržaja osvanuo na splitskom Kmanu.

”Grafit s Kmana samo je još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskom društvu, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava. Naročito je toksično što je grafit ispisan kraj škole, obrazovne ustanove koja pripada djeci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i kraj birališta, dakle tamo gdje ga danas može vidjeti velik broj građana i građanki koji će izaći na izbore”, upozoravaju Novosti, kojima se s fotografijom sramotnog grafita napisanog na asfaltu, javio čitatelj.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari