DRUGA STRANA PRIČE

OGLASILI SE IZ PROZVANOG ZADARSKOG RESTORANA: ‘Nije točno da smo odbili poslužiti majku i dijete s Downovim sindromom’

Foto: Dino Stanin/Pixsell

‘Suosjećamo s djevojčicom, ali i svim drugim osobama koje su se našle u sličnoj situaciji. Iskazujemo spremnost i otvorenost za usluživanjem svih naših članova zajednice’, poručili su iz zadarskog restorana

Hrvatska javnost ostala je zgrožena objavom jedne Zadranke na Facebooku koju su prenijeli gotovo svi mediji. Ona tvrdi da je, dok je sjedila u jednom zadarskom ugostiteljskom objektu s prijateljicom i njezinom kćeri koja ima Downov sindrom, prišao konobar te ih zamolio da odu jer im, kako je navodno rekao, djevojčica “kvari reputaciju lokala”.

”Pitam se u kakvoj zemlji živim? Sjedeći s kćerkom frendice koja ima Downovom sindrom, dođe konobar i zamoli da se sklonim s tim djetetom jer mu kvari reputaciju caffea. Ostala sam bez riječi, ustale smo i otišle”, napisala je Nada Vuščić  na Facebooku.

Danas su se, međutim, oglasili iz prozvanog lokala, tvrdeći da je u pitanju neistinita informacija.

“S obzirom da se šire netočne informacije da je naš restoran odbio poslužiti majku i dijete sa sindromom Down primorani smo očitovati se na ovakav način. Odlučno i s indignacijom odbacujemo plasirane, netočne informacije, i upozoravamo odgovorne osobe da ćemo protiv njih pokrenuti odgovarajuće sudske postupke. Također, ovim putem suosjećamo se s djevojčicom, ali i svim drugim osobama koje su se našle u sličnoj situaciji. Iskazujemo spremnost i otvorenost za usluživanjem svih naših članova zajednice”, stoji u objavi restorana Kompas na Facebooku.

https://www.facebook.com/kompas.com.hr/posts/765237264046186

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari