DEFINIRANJE PRAVILA

ORGANIZATORI KONCERATA I OSTALIH DOGAĐAJA: ‘Imamo konkretan prijedlog za Stožer što se tiče kažnjavanja’!

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Darko Tuček iz Udruge glazbenih menadžera i organizatora smatra kako se ne smije dogoditi da organizatori koncerata u Zagrebu dobiju kazne od 30.000 kuna, a da na Vinkovačkim jesenima, gdje nije bilo pridržavanja svih mjera, nitko ne bude kažnjen

Nacionalni stožer civilne zaštite u petak se sastaje s predstavnicima glazbene i ugostiteljske industrije, a Darko Tuček iz Udruge glazbenih menadžera i organizatora poručio je kako će se boriti za jasno definiranje pravila kažnjavanja i odgovornosti organizatora.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

”Imamo konkretan prijedlog, on je na tragu da definiramo pravila što se tiče kažnjavanja, gdje počinje i završava odgovornost organizatora, a gdje počinje i završava odgovornost posjetitelja”, kazao je Tuček uoči sastanka predstavnika glazbene industrije i organizatora s Nacionalnim stožerom civilne zaštite.

Sastanku koji je u 10 sati započeo u središtu Ravnateljstva civilne zaštite, uz brojne ugostitelje i organizatore nazoče voditelj Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Tuček je kazao kako se ne smije dogoditi da, primjerice, organizatori koncerata u Zagrebu dobiju kazne od 30.000 kuna, a na Vinkovačkim jesenima, gdje je bilo jasno da se ne pridržavaju svih mjera, nitko ne bude kažnjen.

”Kriteriji moraju biti ravnopravni prema svim granama industrije i moraju biti primjenjivi u cijelom društvu, ako su paušalno primjenjivi mislim da to zadire u naše egzistencijalno pravo na rad”, poručio je te izrazio uvjerenje u mogućnost pronalaska kompromisa između jasnih mjera i optimalnih uvjeta za rad cjelokupne industrije.

Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views