'ODLIČAN OSJEĆAJ'

Oglasio se Plenković: ‘Uskoro ćete doznati s kim ćemo formirati novu većinu. S nekima smo se već čuli’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Jako smo zadovoljni, srušen je ‘mit’ da visoka izlaznost ne odgovara HDZ-u, poručio je predsjednik Andrej Plenković

HDZ se oglasio na Facebooku nakon izborne noći. Objavili su prvu izjavu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Poručili su da će se uskoro znati s kim će formirati novu većinu.

“Osjećaj je odličan, 3. pobjeda zaredom, i to uvjerljiva, to nitko prije nas nije uspio! Jako smo zadovoljni, srušen je ‘mit’ da visoka izlaznost ne odgovara HDZ-u, poručio je predsjednik Andrej Plenković. ‘Vrlo skoro ćete doznati s kim ćemo formirati novu većinu u Saboru. S nekima smo se kolegama čuli već u samoj izbornoj noći, razgovore nastavljamo danas. Sve ide dobro, pobjednici će i u 3. mandatu predvoditi Vladu RH”, stoji u objavi.

HDZ osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde okupljene oko SDP-a dobivaju 42 mandata. Domovinski pokret je treći s osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata. Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika.

Andrej Plenković ušao je sinoć u stožer uz pjesmu “Eye of the tiger”. Nakon što je zahvalio svima, stožerom se prelomio pljesak članova.

“Dopustite da na kraju izborne večeri zahvalim svim biračima koji su sudjelovali na izborima, koji su zahvaljujući Milanoviću održani u ovaj bizaran dan”, kazao je.

“Ono što je bitno je da je HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobjedila na parlamentarnim izborima. Od sutra krećemo u formiranje nove parlamentarne većine”, kazao je, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari