OGORČENA TALIJANKA: ‘U Hrvatskoj sve naplaćuju, turist se osjeća kao očerupana kokoš!’

“U hrvatskom poslovanju nailazimo samo na praktičnost, a zdravom razumu tu jedva da ima mjesta,“ požalila se turistkinja iz Italije

Nautičarka Irina Nazarova iz talijanskog grada Monfalconea na svom Facebook profilu odlučila je svoje kolege nautičare upozoriti na sve nedaće hrvatskog turizma. Tako upozorava na niz stvari koje se ranije nisu plaćale, ali i visoke cijene onih koje se plaćaju.

“Ako nemate veliku luksuznu jahtu i jednako bogat budžet, možete zaboraviti na slobodno putovanje u Hrvatsku. Izgleda kao pretjerivanje, ali danas se prosječan turist u Hrvatskoj osjeća kao kokoš za čerupanje”, piše Irina koja je nautičare upozorila na plutače koje se plaćaju pri usidravanju bez obzira koristi li se nešto na kopnu ili ne, odnosno naplaćuje se i samo zaustavljanje. Pritom je upozorila da su joj u Brbinju na Dugom otoku čim su se privezali na plutaču naplatitli 45 eura. Jednako tako navodi i kako se u uvali kod Verude više ne može sidriti bez plaćanja plutače.

Ljutnju je kod talijanske nautičarke izazvale su i cijene u nacionalnim parkovima koje smatra previsokima. Tako ističe kako se na otoku Mljetu usidrenje lani nije plaćalo dok ove godine i za pol sata plivanja nautičari plaćaju 85 eura.

“Oni će vam reći da je to Nacionalni park i stoga se ovdje ne možete sidriti niti 10 minuta. Platit ćete iako ne posjetite park. Prethodnih godina tjedni ulazak u park iznosio je 15 €, a mogli ste ostati na sidrištu besplatno nekoliko dana. Danas je privilegija boravka ovdje rezervirana samo za luksuzne jahte s obilnim novčanikom ili charter flotama, a ne i normalne obitelji”, piše Talijanka a prenosi Morski.hr.

Nadovezuje se na još jedan Nacionalni park:

„Da ne spomenemo cijene na Kornatima! Dva brancina od 700 g s pečenim krumpirom i vodom u jednom od tamošnjih restorana koštat će vas 120 €. No prije nego se približite muringu ispred restorana, otkriju li da vas je na brodu samo dvoje, a iza vas je motorni brod s 8 ljudi, reći će vam da oni na motornom brodu imaju prednost, jer su već rezervirali. Sve se to događa bez ikakve ljubaznosti, srdačnosti ili opravdanja za moguću pogrešku. U hrvatskom poslovanju nailazimo samo na praktičnost, a zdravom razumu tu jedva da ima mjesta.“

Talijanka najavljuje i da više neće dolaziti u Hrvatsku.

“Što se tiče Istre i Dalmacije koji predstavljaju pravi prirodni raj s jedinstvenim povijesno-kulturnim ljepotama, ostavljamo ih nekim sljedećim izletima, dajući ovaj put prvenstvo Italiji i Grčkoj, zemljama gdje se ljudski odnos ne definira samo prema debljini novčanika. Barem za sada“, zaključuje talijanska nautičarka.

Vijesti.hr
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari