OGORČENJE U OPATIJI: ‘Moj sin si ne može priuštiti ležaljku svaki dan, ali ima se pravo kupati u moru’

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

16-godišnji mladić iz Opatije navodno je udaljen s plaže pod koncesijom iako je uvažavao pravila ponašanja na plaži

Oglas

“Moj sin, obzirom na to da je školarac, ne može si priuštiti da kod svakog odlaska na kupanje iznajmi ležaljku i kupi sok u kafiću na plaži. Međutim, on se ima pravo kupati u moru u gradu u kojem živi”, prenosi Novi list riječi jednog ogorčenog opatijskog roditelja.

Njezin se 16-godišnji sin otišao kupati na kupalište koje je pod koncesijom, i s kojega su ga udaljili konobari iako je uvažavao pravila ponašanja na plaži.

Kako podsjeća Novi list, boravak na plaži i kupanje ne mogu biti uvjetovani konzumacijom pića ili najmom ležaljki i suncobrana, jer su takvi postupci koncesionara nezakoniti i nisu u skladu s uvjetima izdavanja koncesije.

Naime prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama ne može se naplaćivati ili ograničavati pristup plažama, to jest ne može se nikome uvjetovati boravak na plaži korištenjem ležaljki uz plaćanje ili konzumacijom jela i pića.

U slučaju da se koncesionari ne pridržavaju ugovorenih odredbi i dogode se ovakvi nelegalni postupci, građani ih mogu prijaviti nadležnom tijelu za kontrolu koncesionara, a zbog odredbi koje nisu u skladu sa Zakonom o pomorskom dobru mogu ostati i bez koncesije, podsjeća Novi list.

Vijesti.hr

Exit mobile version