OGORČENJE U OPATIJI: ‘Moj sin si ne može priuštiti ležaljku svaki dan, ali ima se pravo kupati u moru’

Foto: Ilustracija

16-godišnji mladić iz Opatije navodno je udaljen s plaže pod koncesijom iako je uvažavao pravila ponašanja na plaži

“Moj sin, obzirom na to da je školarac, ne može si priuštiti da kod svakog odlaska na kupanje iznajmi ležaljku i kupi sok u kafiću na plaži. Međutim, on se ima pravo kupati u moru u gradu u kojem živi”, prenosi Novi list riječi jednog ogorčenog opatijskog roditelja.

Njezin se 16-godišnji sin otišao kupati na kupalište koje je pod koncesijom, i s kojega su ga udaljili konobari iako je uvažavao pravila ponašanja na plaži.

Kako podsjeća Novi list, boravak na plaži i kupanje ne mogu biti uvjetovani konzumacijom pića ili najmom ležaljki i suncobrana, jer su takvi postupci koncesionara nezakoniti i nisu u skladu s uvjetima izdavanja koncesije.

Naime prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama ne može se naplaćivati ili ograničavati pristup plažama, to jest ne može se nikome uvjetovati boravak na plaži korištenjem ležaljki uz plaćanje ili konzumacijom jela i pića.

U slučaju da se koncesionari ne pridržavaju ugovorenih odredbi i dogode se ovakvi nelegalni postupci, građani ih mogu prijaviti nadležnom tijelu za kontrolu koncesionara, a zbog odredbi koje nisu u skladu sa Zakonom o pomorskom dobru mogu ostati i bez koncesije, podsjeća Novi list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari