UŽASI NAKON UTAKMICE

Okršaji navijača Maroka i Francuske nakon utakmice, dječak poginuo u Montpellieru

Idi na originalni članak
Foto: twitter

Bio je navodno dio marokanske navijačke skupine koja je navalila na automobil s francuskim zastavicama. Vozač je u panici stisnuo gas i prešao preko teenagera. Navijačke skupine sukobljavale su se i u Belgiji, a u Francuskoj je interventna policija koristila i vodeni top za rastjerivanje gomile.

Oglas

U žestokom sukobu navijača Francuske i Maroka sinoć nakon polufinala Svjetskog prvenstva poginuo je dječak u Montpellieru.

Ured lokalne vlade objavilo je priopćenje u kojem navodi da je dječaka “nasilno udario” automobil u gradu na jugu Francuske, donosi Sky News. Dječaka su prebacili u bolnicu, ali je ubrzo nakon dolaska preminuo. Vozilo su pronašli u blizini mjesta događaja. U tijeku je policijski očevid.

Na društvenim mrežama pojavio se šokantan video na kojem se navodno vidi trenutak kad je automobil pregazio tog 14-godišnjaka koji je bio dio velike grupe, čini se marokanskih navijača. Naišli su na automobil s francuskom zastavom koja je vijorila kroz prozor. Skupina je pokušavala otrgnuti zastavu, a vozač se uspaničio i brzo se okrenuo kako bi pobjegao.

Tada se dogodila tragedija.

A navijači Francuske i Maroka sukobljavali su se u gradovima diljem Francuske i Belgije. U južnim francuskim gradovima Montpelliera i Nice navijači su se tukli na ulicama, bacali baklje jedni na druge, palili kante za otpad, a policija ih je rastjerivala palicama i vodenim topovima.

U međuvremenu u Bruxellesu, oko 100 marokanskih navijača okupilo se u blizini kolodvora Bruxelles South, bacajući bengalke i druge predmete na policajce. Ubrzo su se rastjerali nakon što je pušten suzavac, prenosi danas.hr.

Exit mobile version