UŽASI NAKON UTAKMICE

Okršaji navijača Maroka i Francuske nakon utakmice, dječak poginuo u Montpellieru

Foto: twitter

Bio je navodno dio marokanske navijačke skupine koja je navalila na automobil s francuskim zastavicama. Vozač je u panici stisnuo gas i prešao preko teenagera. Navijačke skupine sukobljavale su se i u Belgiji, a u Francuskoj je interventna policija koristila i vodeni top za rastjerivanje gomile.

U žestokom sukobu navijača Francuske i Maroka sinoć nakon polufinala Svjetskog prvenstva poginuo je dječak u Montpellieru.

Ured lokalne vlade objavilo je priopćenje u kojem navodi da je dječaka “nasilno udario” automobil u gradu na jugu Francuske, donosi Sky News. Dječaka su prebacili u bolnicu, ali je ubrzo nakon dolaska preminuo. Vozilo su pronašli u blizini mjesta događaja. U tijeku je policijski očevid.

Na društvenim mrežama pojavio se šokantan video na kojem se navodno vidi trenutak kad je automobil pregazio tog 14-godišnjaka koji je bio dio velike grupe, čini se marokanskih navijača. Naišli su na automobil s francuskom zastavom koja je vijorila kroz prozor. Skupina je pokušavala otrgnuti zastavu, a vozač se uspaničio i brzo se okrenuo kako bi pobjegao.

Tada se dogodila tragedija.

A navijači Francuske i Maroka sukobljavali su se u gradovima diljem Francuske i Belgije. U južnim francuskim gradovima Montpelliera i Nice navijači su se tukli na ulicama, bacali baklje jedni na druge, palili kante za otpad, a policija ih je rastjerivala palicama i vodenim topovima.

U međuvremenu u Bruxellesu, oko 100 marokanskih navijača okupilo se u blizini kolodvora Bruxelles South, bacajući bengalke i druge predmete na policajce. Ubrzo su se rastjerali nakon što je pušten suzavac, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari