ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE

Oluja prohujala kroz susjedstvo: Vjetar jačine 100 km/h u Ljubljani nosio krovove i drveća, ima i ozlijeđenih

Vjetar je srušio i dio građevinskih skela u središtu glavnog grada, a komadi građevinskog materijala letjeli su zrakom

Glavni grad Slovenije, Ljubljanu, je poslijepodne zahvatio jak olujni vjetar, prenosi N1.

Udari vjetra prelazili su 100 kilometara na sat, odneseno je nekoliko krovova i srušena su mnoga stabla diljem grada, a ima i lakše ozlijeđenih.

Vjetar je srušio i dio građevinskih skela u središtu glavnog grada, a komadi građevinskog materijala letjeli su zrakom.

Nevrijeme s Jadrana

Oko 15 sati prema Sloveniji je sa sjevernog Jadrana stiglo olujno nevrijeme. Oko 14 i 30 Ljubljanu je zahvatio jak vjetar, a zatim se olujni sustav premjestio prema Austriji. Prema podacima Agencije za zaštitu okoliša (Arso) vjetar je dosezao 102 kilometra na sat, što je novi rekord.

I prije toga jak vjetar puhao je i na obali gdje je dosezao i 80 kilometara na sat. Današnje nevrijeme kratko je trajalo, ali neće biti puno oborina.

Udari vjetra srušili su dio skele na gradilištu na Gosposvetskoj cesti. U trenutku nesreće u okolici nije bilo pješaka. Uništen je i dio krova ljubljanskog rodilišta te na poslovnoj zgradi tvrtke Intereuropa u BTC-u. U Ljubljani je srušeno mnogo stabala. Vjetar je nosio kontejnere za smeće, reklamne panoe i prometnu signalizaciju.

Ima i lakše ozlijeđenih

Robert Okorn iz Vatrogasne brigade Ljubljana za N1 je u 15:05 rekao da trenutno imaju 23 intervencije, no situacija se mijenja iz minute u minutu. “Uglavnom su otkriveni krovovi i srušena stabla. U isto vrijeme još imamo vatru na Debnom vrhu. Ne znam ni koliko je vatrogasaca na terenu. Digla se cijela Ljubljana”, opisao je situaciju Okorn. U 16:44 imali su već 114 intervencija.

Ljubljanska policijska uprava primala je pozive, posebno između 14 i 16 sati. Reklamni pano udario je u motociklista i lakše ga ozlijedio. Obaviješteni su o srušenim stablima te je zbog toga neprohodno nekoliko cesta.

Na Rakuševoj ulici u Ljubljani s gradilišta je odnesena gips ploča koja je udarila u vozilo i razbila staklo. U nesreći je lakše ozlijeđen putnik u vozilu. U parku Tivoli stablo je palo na ženu i, prema dosad poznatim informacijama, lakše je ozlijedilo.

Vjetar je nosio grane i druge predmete na kolnike, pa hitne službe svim raspoloživim sredstvima otklanjaju posljedice i uspostavljaju promet. Policija poziva na oprez na cestama, posebice na mjestima gdje ima drveća uz prometnice, te na prilagodbu brzine vožnje, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari