IAKO RISKIRAJU VELIKE KAZNE

Oni ljetuju u Hrvatskoj za 0 kuna! Ali, trebate čuti te izgovore: ‘Čekamo moju mačku, vraća se tek navečer’

U Hrvatskoj je zabranjeno kampirati na javnoj površini, u svim dijelovima naše zemlje, izvan kampova, a kazna je 1000 kuna po osobi

Iako je Jadran prepun turista koji svakodnevno pune proračun, ima i onih koji se hlade u moru i to potpuno besplatno. Naime, to se u Hrvatskoj može ako si ilegalni kampist. I ove je godine na obali mnogo kampera, šatora i stranaca koji žele ljetovati za nula kuna. Istarska ekipa HRT-a bila je u obilasku zajedno s inspektorima, policijom i komunalnim redarima. Izgovori zatečenih kampista su vrlo maštoviti.

Sunce je tek svanulo na obali južne Istre, a samo nekoliko minuta bilo je potrebno da pronađu prvog ilegalca.

“Moraš zateći osobu na spavanju, moraš ga probudit da bi se moglo naplatit tu kaznu”, kaže za HRT Denis Premate, komunalni redar iz Ližnjana. Samo 10-ak metara dalje još dva kampera. Pravila su jasna. Ali Francuz je imao poseban razlog.

Čekamo moju mačku, vraća se tek navečer’

“Čekamo moju mačku, ona pobjegne rano ujutro zbog velike vrućine, i vraća se tek navečer”, rekao je mrtvo hladno. 

Na pitanje kakvi su sve izgovori, Denis kaže da ima svašta.  “Nisam znao; Poslali su me tu, kao tu je slobodno neće biti nikakvih problema…”, kaže komunalni redar. 

U Hrvatskoj je zabranjeno kampirati na javnoj površini, u svim dijelovima naše zemlje, izvan kampova, a kazna je 1000 kuna po osobi. Iako ilegalaca ima još, otkad su krenuli u akcije i postavili rampe, sve ih je manje. Ne kane stati.

“Na tom području radi se i plan upravljanja tim područjem, želimo ga zaštititi, jednostavno želimo da se na tom području ilegalno ne kampira, naročito zbog opasnosti od zapaljenja šume, uništenja i onečišćenja”, kaže Marko Ravnić, načelnik općine Ližnjan. Ovo nisu gosti koji žele kampove. Dobro bi došla kamperska odmarališta, kojih u Hrvatskoj nema dovoljno, što je golem problem, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari