DONIJELI SU ODLUKU

OPA! OVAJ STOŽER NAPRAVIO JE PRESEDAN! Ukidaju odluku o obveznom nošenju maski u ugostiteljskim objektima!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Istarski stožer civilne zaštite zbog povoljne epidemiološke situacije zatražio je od Nacionalnog stožera izuzeće od odluke o obveznom nošenju maski u ugostiteljskim objektima

Stožer Civilne zaštite Istarske županije u četvrtak će donijeti odluku o postupanju na području županije koja se tiče ranijih novih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite. Konkretno, traže izuzeće od mjere da u ugostiteljskim objektima gosti nose zaštitne maske. Ističu kako je epidemiološka situacija u Istri dulje vrijeme povoljna. Ipak, donijeli su odluku da se za organiziranje javnih okupljanja treba tražiti suglasnost. Odluku Nacionalnog stožera o tim prijedlozima očekuju tijekom petka, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

“S obzirom na izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju u okruženju, te povoljnu situaciju na području Istarske županije koju se želi očuvati, donesena je odluka kojom se organizatori društvenih okupljanja, bez iznimke obvezuju da najkasnije pet dana prije planiranog okupljanja putem elektroničke pošte Županijskog centra 112 – pazin112@civilna-zastita.hr ili Stožera civilne zaštite Istarske županije stozercz@istra-istria.hr – zatraže suglasnost za održavanje okupljanja.

Županijski stožer će za društvena okupljanja na razini gradova i općina, zahtjeve upućivati na suglasnost gradskim i općinskim Stožerima civilne zaštite. Stožeri civilne zaštite odgovore na zatraženu suglasnost donosit će u roku od 48 sati.”

“Zbog dugotrajnog stabilnog razdoblja i malog broja novozaraženih osoba, s većinom novozaraženih kojima je epidemiološki izvor zaraze izvan područja Istarske županije, te imajući u vidu da su se građani u proteklom razdoblju pridržavali mjera Stožera, donijeta je odluka da gosti u ugostiteljskim objektima na području Istarske županije nisu u obavezi nošenja zaštitnih maski.

Obaveza nošenja zaštitnih maski za zaposlenike ugostiteljskih objekata ostaje i dalje na snazi. U ugostiteljskim objektima, koji se nalaze u trgovačkim centrima, i gosti i zaposlenici obavezni su nositi zaštitne maske. Odluka se donosi na rok od 15 dana. 
Prijedlog odluke pod točkom 2. upućen je Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, te se očekuje donošenje iste tijekom sutrašnjeg dana”, stoji u priopćenju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views