OPASNOST OD STRUJNOG UDARA! Ako ste u IKEA-i kupili ove lampe, pod hitno ih vratite

U priopćenju se također navodi da IKEA nije zaprimila izvještaje o ozljedama, ali su zaprimljena izvješća o nezgodama u kojima su dva kupca i jedan zaposlenik robne kuće IKEA doživjeli strujni udar

Tvrtka IKEA u četvrtak je objavila da povlači iz prodaje Gothem lampe, jer su u njima pronađeni oštećeni kablovi pa postoji opasnost od strujnog udara.

“Nakon što su u njima pronađeni oštećeni kablovi, IKEA povlači iz prodaje Gothem lampe zbog opasnosti od strujnog udara. Oštećeni kablovi mogu dovesti napon u metalno kućište lampe te uzrokovati sigurnosni rizik”, navodi se u priopćenju tvrtke IKEA Hrvatska.

Iz IKEA-e pozivaju kupce Gothem lampi da ih odmah prestanu koristiti te da ih vrate u robnu kuću IKEA gdje će dobiti puni povrat novca, čak i ako te lampe normalno funkcioniraju, a za povrat nije potreban račun.

U priopćenju se također navodi da IKEA nije zaprimila izvještaje o ozljedama, ali su zaprimljena izvješća o nezgodama u kojima su dva kupca i jedan zaposlenik robne kuće IKEA doživjeli strujni udar.

Napominjući kako im je sigurnost proizvoda važna, iz IKEA-e navode da Gothem lampe povlače iz prodaje “kako bi izbjegli bilo kakve daljnje incidente i moguće ozljede te kako bi osvijestili kupce o opasnosti”.

Gothem lampe prodaju se na svim tržištima robne kuće IKEA od listopada 2015. godine, a iz prodaje se povlače sva tri modela tih lampi – dvije stolne i jedna podna, navodi se u priopćenju IKEA Hrvatska.

Foto: Ikea

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari