OPATIJA MAMI POSJETITELJE: Vikendima besplatno parkiranje do 31. siječnja 2018., a ugostiteljima preporučen rad od 0-24 sata!

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Tijekom blagdanskog zimskog perioda (od 26. 11. do 31. siječnja 2018.) u Opatiji se uvodi novi režim (ne)naplate parkinga vikendima

Naime, temeljem odluke Gradonačelnika o izmjenama općih uvjeta organizacije parkiranja na javnom parkiralištu i ove zimske sezone u vrijeme Adventa te mjesecu siječnju u Opatiji se uvodi vikendima za sve posjetitelje besplatan parking na javnim parkiralištima.

Novi režim (ne)naplate parkinga na svim parkiralištima (osim garaža) u vrijeme vikenda trajat će od 26. studenog 2017. do 31. siječnja 2018. što vrijedi i za parkiralište na Gorovu.

Riječ je o mjeri koja se provodi niz zadnjih godina u Opatiji, s ciljem da se privuče što veći broj posjetitelja u grad u predblagdanskom periodu u prosincu i siječnju, kada se u Opatiji odvija veliki broj manifestacija i prigodnih događanja, ali i kada su školska djeca na praznicima. Mjera je naišla na pozitivan efekt kod građana i posjetitelja Opatije.

Također, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić preporučio je radno vrijeme svim ugostiteljima na području Opatije u periodu božićnih i novogodišnjih blagdana, od početka trajanja “Adventa u Opatiji” u razdoblju od 26. studenog 2016. pa do 8. siječnja 2017. od 00,00 do 24,00 sata.

Ova preporuka podrazumijeva naravno poštivanje drugih odredbi zakona koje govore o ne remećenju javnog reda i mira, kao i odredbe o dozvoljenoj razini buke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari