ŠPRAJC O KRALJU HR-UHLJEBA: HDZ-ovac mijenjajući radna mjesta po javnim poduzećima grabio otpremnine, samo na njima zaradio 630.000 kuna!

Gospodin Krapljan je upravo dobio svoj peti posao u državnoj službi, postao je i on jedan od stotinu direktora u Hrvatskim cestama. Ali nije u tome štos

Ljudi su danas u Saboru zaradili svoju plaću, ne može se ništa reći – odlična predstava.

A 24 sata nam je otkrio novog kralja uhljeba, uhljeba svih uhljebova, superuhljeba i majstora svog zanata kakvog još dosad nismo sreli. Najveća uhljeb državnog aparata nam dolazi iz Hrvatske demokratske zajednice i njezinog ogranka u Sisku.

Zove se Željko Krapljan i svojedobno je također sjedio u Saboru, ali shvatio je da je plaća zastupnika sitna spram svega drugoga što se legalno može zaraditi članskom iskaznicom odgovarajuće partijem – u ovom slučaju je u pitanju HDZ, ali samo zato što SDP svoje uhljebe nema gdje postaviti.

Gospodin Krapljan je naime, upravo dobio svoj peti posao u državnoj službi, postao je i on jedan od stotinu direktora u Hrvatskim cestama. Ali nije u tome štos, gospodin Krapljan je svaki put kada bi mijenjao radno mjesto uhljeba uspio dobiti lijepu otpremninu, čak i kada bi unutar iste tvrtke mijenjao radno mjesto.

Tako je prvo nešto kratko vrijeme brljao po Ministarstvu obrane odakle je otišao s 209 tisuća kuna otpremenine. Premjestio se odmah u HAC gdje je promijenio dva radna mjesta i na transferu s jednog na drugo dobio još 140.000 kuna.

Nakon HAC-a vraća se u Sisak gdje ga tadašnji HDZ-ov gradonačelnik Dinko Pintarić postavlja za direktora Tržnica. Ali srećom za njega, HDZ ubrzo gubi izbore u gradu i nakon promjene vlasti uzima novu otpremninu i to solidnih 132.000 kuna.

Obzirom da takav kadar ne može biti bez posla, sisački ga HDZ namješta za savjetnika u Razvojnoj agenciji sisačke županije Simora, ali ni ondje ne ostaje dugo pa odlazi uz otpremninu od 150.000 kuna neto.

Ukupno je dakle prema navodima 24 sata, gospodin Krapljan dosad uzeo 631.000 kuna otpremnina.

Naravno, kada ode sa sadašnjeg direktorskog posla u Hrvatskim cestama a sudeći po dosadašnjoj praksi na to nećemo dugo čekati, opet ga čeka otpremnina.

Kolega Skorin došao je do njega da mu čestita na karijeri i otpremninama, evo što mu je slavljenik kazao.