OPATIJSKA INICIJATIVA PORUČILA JANDROKOVIĆU: ‘Vrijeme curi. Klubovi su na aparatima, na izdisaju. Trebamo spasit hrvatski sport’

Neadekvatno se financiraju klubovi, moramo stvarat igrače, u malim sredinama. Želimo stvorit jedinstven sustav, poručili su

Izaslanstvo “Opatijske inicijative”, na čelu s Damirom Miškovićem izvijestilo je Jandrokovića o njihovoj inicijativi i prijedlozima o novom zakonu o financiraju hrvatskog sporta.

Jandroković je izjavio kako bi osigurali održiv decentraliziran model financiranja te kako se radi o vrlo transparentnom modelu koji treba političku podršku, a radilo bi se na razvitku svih sportova.

“Vrijeme curi, ako se odmah ne reagira bit će kasno. Klubovi su na aparatima, na izdisaju. Trebamo spasit hrvatski sport. Neadekvatno se financiraju klubovi, moramo stvarat igrače, u malim sredinama. Želimo stvorit jedinstven sustav, koji će kontrolirat država i kontrolirat transparentnost. Mislim da cemo vrlo brzo krenut”, izjavio je Tomislav Grabovac iz rukometnog saveza.

“Ja bih volio da bude jučer zakonska procedura. Ali za sve treba vremena. Zadovoljan sam. Sretni smo što u roku od sedam dana smo ovdje i kažemo što mislimo da je najbolje”, poručuje Damir Mišković iz NK Rijeke.

Tomislav Svetina rekao je kako nije do kraja zadovoljan radom HNS-a te da Janica, Davor i Šimić trebaju hrvatskom nogometu.

A o postojećem statutu kaže “vjerujem da će se radit na njemu i dodaje “Inspekcija je potvrdila da je statut u skladu sa zakonom o sportu. Ne vidim razloga da se ovo radi osim nekog političkog pritiska.
Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari