OPORBA ĆE BOJKOTIRATI GLASANJE: ‘Neka si HDZ-ovci sami odaberu Natašu Novaković’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Za desetak dana trebalo bi se održati novo glasanje za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Samo s jednom kandidatkinjom.

Nakon što je Dalija Orešković demonstrativno, tijekom intervjua na N1 televiziji, povukla kandidaturu za predsjednicu Povjerenstva, SDP i Most odlučili su da će bojkotirati novo glasovanje u kojem će jedina kandidatkinja biti Nataša Novaković.

“Nisu imali petlje javno se izjasniti protiv Dalije Orešković, a zatim su se podijelili u tajnom glasovanju. Najbolje bih to opisao riječju”, rekao je SDP-ov zastupnik Arsen Bauk za Novi list.

U petak je, podsjetimo, Nataša Novaković, koju je predložio HDZ, dobila 75 glasova saborskih zastupnika, odnosno jedan manje od potrebnog. Daliju Orešković biralo je 46 zastupnika. Za članove Povjerenstva izabrani su Tatijana Vučetić, Davorin Ivanjek, Aleksandra Jozić Ileković i Tončica Božić.

Orešković se nakon takvog rezultata povukla iz utrke oštro kritiziravši političke elite.

Novi krug glasovanja održat će se za desetak dana. SDP-ovci najavljuju bojkot, ali i pravno osporavanje drugog kruga. “HDZ se poziva na saborski Poslovnik, ali nisam siguran da je moguće ponoviti glasovanje. Podsjećam da su u srpnju 2015. Sanji Barić, između tri kandidata za članove Ustavnog suda, nedostajala samo dva glasa, ali nije bilo novih izbora”, izjavio je Arsen Bauk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari