GRBIN OBJAVIO

Oporba odlučila: Sljedeći tjedan predaju zahtjev za opoziv ministra Vilija Beroša

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin objavio je u Saboru da je oporba postigla dogovor da drugi tjedan, 4. svibnja, podnesu zahtjev za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša. 

Naglasio je da su od najave pokretanja zahtjeva za opoziv Berošu dali priliku da sam podnese ostavku, ali nije reagirao te su se odlučili drugi tjedan podnijeti taj zahtjev, pišu Vijesti.hr

Kazao je da zahtjev za opoziv predaju zbog kaosa u zdravstvenom sustavu, raspadu platforme CijepiSe i drugih problema za koje odgovorim smatraju ministra Beroša.

Oporba je odlučila da će idući tjedan predati prijedlog za opoziv Beroša, kako bi predsjednici Vlade i Sabora mogli samostalno odlučiti hoće li se o opozivu raspravljati prije lokalnih izbora, između prvog i drugog kruga ili nakon lokalnih izbora, izjavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon sastanka u Saboru.

“Ova tema nije tema vezana uz izbore, ovo je tema vezana uz svakodnevni život i zdravlje građana Hrvatske”, istaknuo je Grbin.

Ovakav ministar zdravstva nam ne treba

Podsjetio je da je oporba dala priliku ministru Berošu da reagira korektno i sam da ostavku, no da on to nije prihvatio. “Danas je potpuno jasno da nam ovakav ministar zdravstva ne treba i da mora otići”, kazao je.

Ponovio je da Beroš mora otići zbog nestašice lijekova u bolnicama u vrijeme epidemije, zbog kraha sustava cijepljenja, sumnji u pogodovanje i nepotizam te namještanje javnih nabava.

Grbin je pozvao Državno odvjetništvo da detaljno analizira sve što se događalo u zdravstvu i utvrdi je li bilo elemenata kaznenog djela ugrožavanja života i zdravlja ljudi. Pozvao je da se angažira i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Za kaos u zdravstvenom sustavu kriva cijela Vlada

Nikola Grmoja (Most) istaknuo je da za kaos u sustavu zdravstva nije odgovoran samo ministar Beroš, već cijela Vlada. “Ministar Beroš ne može biti jedini Pedro koji će visjeti, odgovorna je cijela Vlada na čelu s Plenkovićem, on ga je i postavio na tu poziciju”, naglasio je.

“Beroš treba otići, ali s njim i cijela Vlada”, dodao je Grmoja.

Ocijenio je da je Beroš već bivši i da je samo pitanje vremena kada će to postati i službeno.

Nikola Stephen Bartulica (Domovinski pokret) upozorio je da Hrvatska godinama nije napravila nikakve pomake u zdravstvenom sustavu, niti se odmakla od socijalističkog pristupa te stoga ne iznenađuje ovo što se događa.

Najavio je da će Domovinski pokret do ljeta predložiti nacrt zdravstvene reforme.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views