REAKCIJE NA ISTRAGU MINISTARA

Oporba pozvala Plenkovića da podnese ostavku i raspiše izbore: A neki dan je rekao – ne dam ministra!

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Nakon vijesti o pretresu doma ministra Darka Horvata i u sumnji na nezakonito dijeljenje poticaja, sve je na Twitteru komentirala oporba

Dok se čeka i službena potvrda MUP-a da je policija jutros pretražila dom ministra graditeljstva Darka Horvata te da istražuje još i ministra rada Josipa Aladrovića, potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i bivšeg HDZ-ovog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, stigli su i prvi komentari. Ukratko, oporba likuje na društvenim mrežama i uvjerena je da će im proći prijedlog za opoziv ministra Horvata, piše Net.hr.

“Kako (ne)zgodno – naime u srijedu je rasprava o opozivu ministra Horvata. Plenković sad već ima dosta dugu listu svojih ministara koje je branio, a završili su s policijom u gostima. Kao što rekoh, (ne)zgodno”, napisao je Bojan Glavašević na Twitteru.

Šef HSS-a Krešo Beljak smatra da takve vijesti nisu izvanredne nego svakodnevne. “Nebo je plavo, ljeti je vruće, zemlja je ravna ploča, ministre istražuju, HDZ i dalje uvjerljivo vodeća stranka. Sve je isto baš kao i svaki drugi dan”, poručio je.

Marin Miletić iz Mosta pozvao je premijera Andreja Plenkovića da podnese ostavku i raspiše nove izbore. “Pada ministar Horvat, istražuju se još neki ministri nakon što je premijer rekao: ne dam ministra. Ovo je gotovo, koruptivna hobotnica nam vlada državom”, ustvrdio je.

Njegov stranački kolega Nikola Grmoja također zaziva nove izbore, ali i širi krug sumnjivaca za korupciju.

“Bahati Andrej Plenković poručio je nama Mostovcima da možemo stajati na trepavicama i da unatoč tome neće smijeniti nijednog ministra. Takve akrobacije nam uopće nisu nužne, dovoljno je ujutro otvoriti portale. Samo što Horvat i Ćorić neće izgleda samo iz Vlade nego će i u zatvor. Pada Horvat, pada Ćorić čiji smo opoziv pokrenuli, vrijeme je da padne i korumpirana Vlada i da se raspišu novi izbori”, napisao je Grmoja.

Anka Mrak Taritaš iz Glasa na ovu je temu bila duhovita: “Nova kletva: ‘Nemoj da ti Anka Mrak-Taritaš pokreće opoziv’.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari